Brian Houston jättäytyy lopullisesti pois Hillsongin johtajan paikalta – syynä väärinkäytösepäilyt kahta naista kohtaan

Brian Houstonin (näyttöruudulla) aika Hillsong-liikkeen johtajana näyttää tulleen päätökseen. Kuva Hillsong-konferenssista Lontoosta vuodelta 2019. (RV-arkisto)
Brian Houstonin (näyttöruudulla) aika Hillsong-liikkeen johtajana näyttää tulleen päätökseen. Kuva Hillsong-konferenssista Lontoosta vuodelta 2019. (RV-arkisto)

RV Uutiset

Kansainvälisen Hillsong-seurakuntaliikkeen perustaja ja pitkäaikainen johtaja  Brian Houston on keskiviikkona eronnut tehtävistään. Viimeksi Houston toimi global senior pastor -nimikkeellä.

Asiasta

Houstonia on viime kuukaisina tutkittu epäiltynä epäasiallisesta käytöksestä tai suhteesta kahta naista kohtaan. Vuonna 2013 Houston oli lähettänyt sensitiivejä tekstiviestejä Hillsongin henkilökuntaan kuuluneelle naiselle.

Vuonna 2019 suurtapahtuman aikana alkoholia nauttinut Houston hukkasi hotellihuoneensa avaimen, ja eksyi samassa hotellissa majoittuneen naisen huoneeseen. Nainen ei kuulunut Hillsong–seurueeseen. Hän jätti valituksen pastorin epäasiallisesta tunkeutumisesta huoneeseensa. Houstonin on kerrottu viettäneen huoneessa 40 minuuttia, ja nainen oli kokenut humaltuneen pastorin läsnäolon epämiellyttävänä.

Vuoden 2013 tekstiviestejä Houston pyysi anteeksi aikanaan tuoreeltaan. Hän kertoi olleensa viestejä lähettäessä unilääkkeiden vaikutuksen alaisena, mikä oli vaikuttanut hänen käytökseensä.

Kansainväliseen johtoryhmään kuuluvan pastori Phil Dooleyn mukaan Houstonin eroanomus on hyväksytty.

– Ymmärrämme, että tilanteeseen liittyy paljon tunteita. Pyydämme, että ihmiset jatkossakin muistaisivat Houstonin perhettä rukouksissa.

Hillsongin johtoryhmä on käynnistämässä selvitystä liikkeen johtamisperiaatteista.

– Muutosta tarvitaan, ja meillä on vielä paljon tekemistä, Etelä-Afrikan Hillsongin johtajana toimiva Dooley kuvaili.40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita