Bono esiintyy psalmidokumentissa

Yhdysvaltalainen Fullerin teologinen seminaari on julkaissut dokumentin, jossa U2-yhtyeen laulaja Bono ja kirjailija Eugene Peterson keskustelevat psalmeista. Dokumentti kertoo myös miesten ystävyydestä, joka sai alkunsa, kun Bono ihaili Petersonia nykykielisen The Message -raamatunkäännöksen tekijänä.

Muun muassa pastorina ja professorina toiminut Peterson kertoo löytäneensä psalmit ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana. Aluksi hän hämmentyi niiden metaforista, sillä ne haastoivat hänen saamansa opetuksen, jonka mukaan Raamattua on luettava kirjaimellisesti.

– Psalmit ovat tärkeitä, koska joillekin ihmisille ne voivat opettaa, että mielikuvituksen avulla on mahdollista päästä käsiksi totuuteen, hän sanoo.

Bono puolestaan arvostaa psalmien tapaa kuvata ihmiselämän tunnekirjoa. Hän kertoo usein toivovansa, että kristillisessä musiikissa olisi enemmän vastaavanlaista rehellisyyttä.

– Kirjoita laulu avioliitto-ongelmistasi! Kirjoita siitä, mikä hallinnossa mättää. Jumala odottaa sinulta totuutta, hän rohkaisee kristittyjä artisteja.

Englanninkielisen dokumentin voi katsoa osoitteessa fullerstudio.fuller.edu.


Säde Loponen



34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja