Billy Graham: Pienellekin lapselle kannattaa kertoa Jeesuksesta

Koskaan ei ole liian aikaista kertoa lapselle Jumalasta, maailmankuulu amerikkalaisevankelista Billy Graham totesi vastikään Kansas City Star -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan.

Grahamin, 97, mukaan samalla tavalla kuin vanhemmat eivät viivyttele sanoakseen lapselleen rakastavansa tätä, heidän ei kannata odottaa kertoakseen, että myös Jeesus tekee niin.

Vaikka paras tapa viestiä lapsille Kristuksen rakkaudesta on tehdä se tekojen kautta, myös sanallisella opetuksella on tärkeä merkitys.

– Aluksi me teemme sen [opetamme Jumalan rakkaudesta] tekojemme kautta – rakastamme lapsiamme, rukoilemme heidän läsnä ollessaan, kenties otamme heidät mukaan kirkkoon, Graham kertoo haastattelussa.

Lapsen kasvaessa Kristuksesta voi alkaa opettaa myös kertomalla lapselle Jeesuksen elämästä, lukemalla Raamatun kertomuksia ja rukoilemalla lapsen kanssa yhdessä.

– Mitä [lapsesi] muistavat sinusta? Muistavatko he vain hyvät ajat (kuten huonotkin)? Vai muistavatko he myös sinun rakkautesi Kristukseen? Graham kysyy.

Baptistikirkkoon kuuluvalla Grahamilla ja hänen edesmenneellä vaimollaan Ruth Grahamilla on viisi lasta.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja