Bagdadilaiselle radioasemalle tukea Suomesta

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa toimiva kristillinen radiokanava saa jatkossa tukea toimintaansa Suomesta. Medialähetysjärjestö Avainmedia on lupautunut auttamaan radioasemaa sekä taloudellisesti että antamalla sen käyttöön arabiankielisiä radio-ohjelmiaan.

Pari vuotta toimineen ympärivuorokautisen kanavan taustalla on paikallinen evankelinen seurakunta. Heidän resurssinsa olivat kuitenkin loppumassa, ja radiotyötä uhkasi lakkauttaminen.

7,2 miljoonan asukkaan Bagdadissa ihmisten elämä on edelleen täynnä epävarmuutta. Kaupungissa on tapahtunut viime kuukausinakin useita pommi-iskuja ja väkivaltaisuuksia. Kristittyjen tilanne on tukala, ja seurakuntien mahdollisuudet ulospäin suuntautuvaan toimintaan ovat heikkoja.

”Avainmedia päätti tukea Irakin uskovia, sillä nyt jos koskaan toivon sanomalla on Irakissa kysyntää. Kaupunkia kuvataan epävarmuuden ja pelon helvetiksi. Ihmiset ovat epätoivoisia ja lohduttomia”, järjestöstä kerrotaan.

Jo entuudestaan Avainmedia tukee kristillistä radiotyötä Thaimaassa ja Perussa.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja