APM vahvistaa Afrikasta tehtävää lähetystyötä

Kenian presidentti William Ruto (keskellä) kutsui APM:n delegaation vieraakseen palatsiinsa. Lisäksi hänen puolisonsa vieraili lähetyskonsultaatiossa. (APM)
Kenian presidentti William Ruto (keskellä) kutsui APM:n delegaation vieraakseen palatsiinsa. Lisäksi hänen puolisonsa vieraili lähetyskonsultaatiossa. (APM)

APM, RV 

(24.4.2023) Yli 140 Afrikan kirkkokuntien johtajaa ja lähetysjohtajaa 14 maasta kokoontui toukokuun alussa Nairobiin edistämään lähetystyötä. Vastaavia Africa Pentecostal Mission Consultationeja (APMC) on ollut 2016 Keniassa ja 2018 Etiopiassa. 

– Koronan aikana kokoonnuimme ZOOMissa ja saimme valmisteltua Africa Pentecostal Mission (APM) -organisaation rekisteröinnin, joka tapahtui muutama viikko sitten Keniassa, kertoo APM:n puheenjohtaja Arto Hämäläinen

Hämäläisen ohessa APM:n prosessia ovat edistäneet muun muassa ghanalainen tohtori Opoku Onyinah ja Full Gospel Churches of Kenian piispa Eli Rop

Hämäläisen mukaan APM:n tavoite on innostaa ja auttaa kaikkia Afrikan helluntaikirkkokuntia perustamaan lähetysosasto tai -organisaatio ollakseen aktiivisesti mukana lähetystehtävän loppuun saattamisessa. 

– Erityistä huomiota APM:n piirissä olevat Afrikan helluntailaiset haluavat kiinnittää saavuttamattomien kansojen tavoittamiseen niin omassa maanosassa kuin muuallakin. 

Nairobissa aloitettiin jäsenhakuprosessi ja verkostoiduttiin mantereiden, kuten Aasian, Euroopan ja Yhdysvaltojen, lähetystyön edustajien kesken. Lokakuussa Ruandassa AMP:lle valitaan uusi hallitus ja neuvoa-antava komitea.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita