"Aloin ihailla vielä enemmän sitä, mitä Jeesus on tehnyt"

Kari Ketoja opettamassa Fifteen-leiriläisiä Vuorisaarnan vuorella. Opetus käsitteli sitä, miten lait annettiin tunnetasolle. Kuvat: Annika Kumpunen
Kari Ketoja opettamassa Fifteen-leiriläisiä Vuorisaarnan vuorella. Opetus käsitteli sitä, miten lait annettiin tunnetasolle. Kuvat: Annika Kumpunen
Ison Kirjan leirikesän polkaisi käyntiin 6.–14. kesäkuuta järjestetty Fifteen Israel -leiri. Leirillä oli mukana kahdeksantoista leiriläistä ja joukko piispoja eli isosia. Leiriläisistä kaksitoista kävi kasteella.

Nuorille oli iso elämys se, että leirillä pystyi todella kokemaan kulkevansa Jeesuksen jalanjäljissä hänen lapsuudenkaupungistaan Nasaretista ylös Öljymäelle asti.

– Kun näkee Raamatun kertomusten paikat oikeasti, alkaa ihailla vielä enemmän sitä, mitä Jeesus on tehnyt, leiriläinen Senja Ala-Vainio kuvailee.

Leirin johtajana ja toisena opettajana toimi Kotkan helluntaiseurakunnan johtava pastori Kari Ketoja, jolla on paljon omakohtaista kokemusta Israelista. Karin rinnalla leirillä opetti Nurmijärven helluntaiseurakunnan johtava pastori Ville Kalaniemi. Opetukseen kuului parikymmentä oppituntia, joissa käsiteltiin muun muassa Raamattua, Israelia ja nuorten uskonelämään kuuluvia aiheita.

Fifteen-leiriläisten mukana Israelissa kulkivat elävässä uskossa olevat oppaat, jotka olivat erikoistuneet Raamatun ja Israelin historiaan, kulttuuriin, politiikkaan sekä arkeologiaan.

Leiriläisiä siellä, missä Jeesuskin kulki, Genesaretinjärven rannalla.
Leiriläisiä siellä, missä Jeesuskin kulki, Genesaretinjärven rannalla.

Porukalla hyvä henki

Leiriläiset ja piispat kertoivat kokeneensa aitoa yhteyttä sekä rakkaudellista ja turvallista ilmapiiriä, jossa jokaisen oli helppo olla oma itsensä.

– Minulle leiri merkitsi oivaa tilaisuutta auttaa ja tukea nuoria niin sanotun aikuisuskon ensiaskelilla ja samalla oppia tai kerrata jo oppimaani Jumalasta ja Pyhästä Hengestä. Paikat ja kohteet sekä kaikki retket ja aktiviteetit olivat mieleenpainuvia ja tosi kiinnostavia, Markus Moilanen luonnehti omaa piispakokemustaan.

– Pienellä porukalla yhteishenki oli mahtava ja muihin tutustui helposti, Moilanen lisäsi.

Opetusten ja opastusten lomassa leiriläiset leikkivät, lauloivat ja pelailivat yhdessä. Leirin eksoottisempiin elämyksiin kuuluivat vesipatikointi, kamelilla ratsastaminen ja vuorilla kiipeileminen. Bussissa jouduttiin istumaan paljon.

– Toisaalta jokainen matka tuntui vain lisäävän yhteishenkeämme, eikä kukaan vastustanut ilmastoituun ajoneuvoon hyppäämistä, leirillä piispana ollut Petra Sinkko kertoi.

”Kiitos esirukouksista”

Fifteen-leiriläiset yöpyivät Jad Hashmonassa, Juudean vuoristossa, Ein Gedin nuorisomajassa Kuolleenmeren alueella ja Deganian kibbutsilla Tiberiaksessa.

Leirin ohjelma oli rakennettu niin, että kuumimmat hetket sekä turvattoman tuntuiset tilanteet ja paikat vältettiin. Mitään yksittäistä nestehukkaa vakavampaa ei sattunut, ja leiriläiset kiittävätkin kaikkia, jotka muistivat heitä rukouksin sekä ennen leiriä että sen aikana.

– Fifteen Israel oli minulle todella huikea mahdollisuus oppia Jumalasta ja itsestäni enemmän. Viikko ei ollut ehkä elämäni rennoin mutta kuitenkin yksi parhaista, ellei paras. Oli ihanaa huomata, kuinka paljon lahjoja leirin aikana sai, kuten uudet ystävät ja Jumalan rakkauden kokemisen, Senja Ala-Vainio summaa.

Fifteen Israel -leiri päättyi todistusten jakoon lentokentällä. Piispojen ja opettajien mukaan nuoret kasvoivat hengellisesti ja ymmärtävät nyt entistä paremmin Israelin merkityksen osana Jumalan suunnitelmaa.

– En voi oikein sanoa muuta kuin että oli elämäni paras viikko, naurahti leiriläinen Sini Poikonen.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja