AlfaTV:lle uusia rahoittajia – joukossa muun muassa Hjallis Harkimo, Toivo Sukari, Heikki Salmela ja Keskisuomalainen

Valtakunnallinen, myös kristillistä ohjelmaa lähettävä AlfaTV ilmoitti 17. kesäkuuta omistuspohjansa laajenemisesta. Kanavan omistajayhtiö Brilliance Communications on saanut suunnatussa osakeannissa uusiksi yritysosakkaikseen muun muassa Hjallis Harkimon ja Eero Lehden. Yksityishenkilöomistajia ovat esimerkiksi Joni NelimarkkaToivo Sukari ja Heikki Salmela. Suunnattu osakeanti vähensi medialähetysjärjestö IRR-TV:n omistusosuutta kanavasta 14 prosenttia.

Nyt menossa olevassa osakkeiden yleisöannissa on määrä myydä 20 prosenttia AlfaTV:stä kolmella miljoonalla. Kanavaan sijoittanut sanomalehti Keskisuomalainen perustelee ostoaan pääkirjoituksessaan (18.6.) sillä, että isot valtakunnalliset uutistoimitukset ovat yhdenmukaistuneet eivätkä kaikki suomalaiset jaa niiden arvoja, mutta ”AlfaTV poikkeaa arvoiltaan terveesti Ylen ja Helsingin Sanomien vihervasemmistolaisesti sävyttyneestä tekemisestä”.

Kanavan omistuspohjan muutos johtuu etenkin oman uutistoiminnan kasvusta sekä suorien lähetysten ja asiaohjelmatarjonnan lisäämisestä, joka vaatii varoja.

– Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi mukanaan sekä osaamista että verkostoitumismahdollisuuksia, toteaa operatiivinen johtaja Vesa Halonen AlfaTV:n tiedotteessa.

Kanavan yleisöantia voi seurata osoitteessa alfatv.fi/osakeanti.




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja