Alfa-kurssit uudistivat seurakunnan

Kristinuskon perusteisiin tutustuttava Alfa-kurssikonsepti on uudistanut ruotsalaisen Kummelbyn luterilaisen seurakunnan perinpohjaisesti, kertoo Dagen-lehti.

Sunnuntain jumalanpalvelusten yhteenlaskettu osallistujamäärä on nelinkertaistunut noin 150:een sen jälkeen, kun Englannissa kehitetyt Alfa-kurssit aloitettiin seurakunnassa kaksikymmentä vuotta sitten. Samoin vapaaehtoisten lukumäärä on kasvanut merkittävästi. Käytännössä kaikki seurakunta-aktiivit ovat käyneet Alfan.

– Me olemme oivaltaneet, että kirkko on parempi kuin me ajattelimme, että Jumala on parempi kuin me ajattelimme, ja että Jeesus on parempi kuin me ajattelimme, pappi William Grönroos toteaa lehdessä.

Alfa-kurssin käytännöt näkyvät jopa jumalanpalvelusten rakenteessa: saarnan lomassa  päivän tekstiä saatetaan pohtia hetki pienryhmissä.

Ruotsin kirkkoon kuuluva yhteisö oli ensimmäisiä ruotsalaisseurakuntia, joissa  Alfa-kurssitoiminta aloitettiin vuonna 1995. Sollentunassa Tukholman pohjoispuolella sijaitseva seurakunta on toiminut myös keskuspaikkana, joka hallinnoinut kurssimateriaalin toimituksia muualle maahan.

Kaikkiaan Alfa-kurssin on Ruotsissa käynyt jo yli satatuhatta ihmistä.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja