Aikuisten olkkarissa luodaan kohtaamisia

Aikuisten olkkarissa erilaiset ihmiset voivat tutustua toisiinsa. Kuvituskuva.
Aikuisten olkkarissa erilaiset ihmiset voivat tutustua toisiinsa. Kuvituskuva.

Helsingin Saalem-seurakunnan Aikuisten olkkari -työ tavoittaa kaupunkilaisia kristittyjä aikuisia.

 

Erityisesti sinkuille tarkoitetut Speed dating -illat ovat olleet suosittuja. Iltaan osallistui tänä syksynä 80 ihmistä.

 

Speed dating -tapahtuman alussa naiset istuvat kukin omissa pöydissään, ja miehet kiertävät pöydissä keskustellen kunkin kanssa 2–3 minuuttia. Koko kierros käydään läpi, ja kukin merkkaa muistilappuunsa kiinnostavan henkilön numeron, joka tällä on rintapielessään.

 

– Tapahtuman jälkeen järjestäjät käyvät läpi jokaisen lapun ja vertaavat, ketkä miehet ja naiset ovat merkinneet toisensa muistiin. Jos tällainen pari löytyy, ilmoitetaan siitä kummallekin osapuolelle ja annetaan myös yhteystiedot, jotta seuraavaksi voidaan tavoittaa kiinnostava henkilö vaikkapa yhteisiä treffejä varten, työtä koordinoiva tiimi kertoo.

 

Seurakunnassa ja muualla

Aikuisten olkkari on ennen muuta hengellinen yhteisö.

 

– Työnäkynämme on olla tuomassa toivoa ihmisille, joista monet saattavat olla yksinäisiä ja rikkinäisiä. Monet identifioivat itsensä kristityiksi mutta eivät ole kuitenkaan päässeet lähelle todellista rakastavaa Isää.

 

Olkkari oli suunnattu reilun vuoden ajan noin 30–60-vuotiaille uskoville sinkuille.

 

– Olemme nyt palauttamassa ikäjakaumaa aikaisempaan 25-50 -vuotiaisiin, jolloin on helpompi järjestää toimintaa, kun ihmiset ovat iältään hiukan lähempänä toisiaan.

 

Olkkari kokoontuu kerran kuukaudessa, ja tapahtuma voi olla esimerkiksi piknik, Tallinnan-risteily, hohtokeilausta tai minigolfia, elokuva tai muu kulttuurielämys, konsertti, puhujailta tai vaikkapa paneelikeskustelu.

 

– Vaihtelua luodaan niin, että osa tapahtumista on Saalemin tiloissa ja osa jossain muualla.

 

 

Anssi Tiittanen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja