Äijät koolla Kainuussa

Jukka-Pekka Hakkarainen, Keijo Hakkarainen ja Teuvo Hynynen muodostivat äijäpäivän musiikkitiimin. Kuva: Anssi Hukkanen
Jukka-Pekka Hakkarainen, Keijo Hakkarainen ja Teuvo Hynynen muodostivat äijäpäivän musiikkitiimin. Kuva: Anssi Hukkanen
Kajaanin helluntaiseurakunnassa järjestettiin lauantaina 7.5. miestenpäivä teemalla ”Mitä äijä?”. Pastori Veijo Grönholm ja vanhimmistoveli Heikki Penttinen Sotkamon helluntaiseurakunnasta olivat saapuneet mukanaan sytykkeitä miesten pohdintoihin.

Anssi Hukkanen siteerasi avaussanoissaan Jukka Leppilammen kappaletta Kolme puuta ja rohkaisi miehiä unelmoimaan suurista asioista Jumalan suunnitelmissa. Heikki Penttinen alusti miehen voimavaroista. Hän käsitteli ihmissuhteiden merkitystä ja raamatullista ohjetta pitää niistä huolta.

– Kun mies keskittyy täyttämään vaimonsa viisi tärkeintä perustarvetta, hän saavuttaa helpommin myös omien tarpeidensa täyttymisen, Penttinen opasti.

Veijo Grönholmin aiheena oli ”Mies heikkona ja vahvana”. Puhuja muistutti, että Raamatun ihmiset ovat rosoisia ja ihmiskuva rehellinen. Se antaa nykymiehillekin tarttumapintaa elämään. Grönholmin alustuksen helmeksi muodostui hieno tiivistys heikkouden ja vahvuuden tasapainosta.

– Tämä oli tärkeä ja tarpeellinen päivä. Lisäksi kohtasin täällä myös vanhan ystäväni, iloitsi Hyrynsalmelta tapahtumaan tullut Martti Iija.

– Päätin mennä vielä jatkamaan keskusteluja hänen luokseen.


Anssi Hukkanen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja