Ähtärin torilla lettuja ja evankeliumia

Torstai on Ähtärissä toripäivä. Tutut kauppiaat saapuvat jo aamuvaraisella pitkienkin matkojen takaa pystyttämään myyntikojuja varaamilleen paikoille. Välillä uusiakin kauppiaita ilmaantuu torielämää vilkastuttamaan.

Paras vilkastuttaja on kesä, joka saa ihmiset liikkeelle. Tästä Ähtärin helluntaiseurakuntaan kuuluva Pekka Keinänen sai ajatuksen: miksei seurakuntakin voisi lähteä liikkeelle?

– Lettuja oli paistettu ja evankeliumia pidetty esillä aiemminkin, etenkin kesämarkkinoilla. Se, että tultaisiin joka torstai torille, oli uutta.

Nyt seurakunnalla on takanaan kolmas kesä torilla. Kahvia tai mehua saa ostaa palan painikkeeksi, ja myynnin tuotto menee lähetystyön hyväksi. Syvällisiäkin keskusteluja syntyy makoisten lettujen äärellä. Matkaevääksi saa ottaa hengellistä luettavaa.

– Meitä kaivataan torille. Ilmapiiri on kuulemma erilainen, kun me olemme siellä. Aloittaessamme moni kyseli, milloin tulemme uudestaan, Keinänen kertoo.

Hyvän palautteen innostamana letunpaistoa ja evankeliointia on tarkoitus jatkaa tulevinakin kesinä niin kauan kuin voimia riittää. Ehkäpä kynnystä seurakuntaan saadaan näin hiottua vähän matalammaksi.


Terttu Paananen


40/201

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja