Torstai 25. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Markku, Markus, Marko, Markus

”Afgaanikristityt eivät voi luottaa edes läheisiinsä”

Pakolaistyttö Kabulissa 1. elokuuta, jolloin Taliban alkoi tunkeutua Afganistanin kaupunkeihin valloittaen niitä nopeasti. (Trent Inness / Shutterstock.com)
Pakolaistyttö Kabulissa 1. elokuuta, jolloin Taliban alkoi tunkeutua Afganistanin kaupunkeihin valloittaen niitä nopeasti. (Trent Inness / Shutterstock.com)

Kristittyjen vainon uskotaan kasvavan Afganistanissa äärijärjestö Talebanin noustua valtaan. Taleban eteni nopeasti Yhdysvaltain vedettyä joukot maasta ja otti pääkaupunki Kabulin valtaansa elokuun puolessavälissä.

International Christian Concern (ICC) -järjestön haastattelema afgaanikirkon johtaja kertoo, että Taleban saa tehokkaasti tietoa ihmisiltä, jotka paljastavat oman selviytymisensä pelossa kaiken, mitä heiltä kysytään. Niinpä moni kristitty ei voi luottaa edes perheenjäseniinsä.

Tunnistamattomana pysyttelevä kirkonjohtaja arvioi, että maassa tullaan tappamaan kristityksi tunnettuja henkilöitä ja että esimerkiksi naisia ja kylien väkeä pakotetaan kääntymään islaminuskoon.

Maan kaoottista tilannetta kristityt käsittelevät rukoilemalla.

– Uskomme Jumalaan ja –– kristittyinä tiedämme, että vaino tulee. Jokainen muslimitaustainen uskova kuten minä –– tietää kääntymisen seuraukset, kirkonjohtaja sanoo ICC:n YouTubessa julkaisemalla kaksiosaisella videolla.

ICC pyytää kristittyjä maailmalla sulkemaan Afganistanin rukouksiinsa. Christianheadlines.comin mukaan maan noin 10 000–12 000 kristityllä on vaihtoehtona joko maanpako tai riski tulla surmatuksi.



UUTISET