Mikä Ristin Voitto -lehdessä muuttuu ensi vuonna?

Ristin Voitto teki viimeksi suuremman lehtiuudistuksen juhlavuonna 2012. Sen jälkeen lehden taittoon ja sisältörakenteeseen on tehty vain pieniä muutoksia. Nyt lehteen on taas luvassa uudistuksia vuoden 2017 alkupuolella.

 

Mikä Ristin Voitossa muuttuu, päätoimittaja Leevi Launonen?

– Paperilehdessä näkyvin muutos on ehkä mielipidepalsta, joka supistuu ja jonka paikka lehdessä siirtyy loppupuolelle. Samalla se laajenee käsittämään varsinaisten mielipiteiden lisäksi muunkinlaisia kirjoituksia. Palstan nimi on jatkossa Lukijalta, ja sivulla julkaistaan kaikenlaista lukijoilta saatua aineistoa.

– Toisena muutoksena aloitamme uuden palstan, jolla kerrotaan ajankohtaisia ja kokemusperäisiä asioita seurakunnista eri puolilta maata. Seurakunnan elämää ja tapahtumia tuodaan esille yleensä jonkun yksittäisen henkilön kuvaamana.

– Kolmas iso muutos on Verkko-RV:n maksullisuus. Kiinnostavin uutissisältö viedään jatkossa maksumuurin taakse, ja se on tarjolla vain lehden tilaajille ja palvelusta maksaville.

 

Miksi mielipidepalsta supistuu yhteen sivuun?

– Vaikka mielipiteet ovat olleet lehden luetuimpia ja kiinnostavampia sivuja, entistä suurempi osa keskustelusta on siirtynyt verkkoon ja erilaisille sosiaalisen median keskustelupalstoille. Olemme toimituksessa todenneet, että viikkolehden rytmi on liian hidas keskusteluun ajankohtaisista aiheista, eikä sisällöltään painavia mielipiteitä riitä lehden koko aukeamalle. Toisaalta toimitus saa lukijoilta hyviä kirjoituksia, jotka eivät ole kuitenkaan tyyliltään varsinaisia mielipiteitä. Myös näitä tekstejä olisi mukava julkaista. Ja jatkossa se on mahdollista Lukijalta-palstalla.

 

Miksi Verkko-RV:n seuraaminen muuttuu maksulliseksi?

– Toimitus panostaa jatkossa entistä laadukkaampien ja ajankohtaisempien verkko- ja videouutisten tekemiseen. Toimittajat käyttävät työaikaansa niiden sisältöjen tuottamiseen ja kehittämiseen. On oikein, että RV-lehden tilaajat saavat katsella ja seurata myös tätä sähköistä aineistoa, mutta palvelua ei valitettavasti ole taloudellisesti mahdollista tuottaa koko laajuudessaan ”vapaamatkustajille”.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita