Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta

Ida Elina kiertää kouluja, kertoo soittimista ja eri musiikkityyleistä ja innostaa myös lapsia mukaan laulamaan kanssaan. Kuva: Jari Hakola
Ida Elina kiertää kouluja, kertoo soittimista ja eri musiikkityyleistä ja innostaa myös lapsia mukaan laulamaan kanssaan. Kuva: Jari Hakola

Mediassa hehkutettu, arvostetuilla alan palkinnoilla palkittu ja YouTube-palvelun kautta maailmanmaineeseen noussut pop-kantelisti pitää vuosittain kolmisensataa konserttia, joista suunnilleen neljännes on koululaisille suunnattuja. Kokeneen esiintyjän ja musiikin ammattilaisen ei välttämättä arvaisi puhuvan lapsille omista peloistaan, mutta niin Päivi Kujanen eli musiikkipiireissä paremmin Ida Elinana tunnettu laulaja-lauluntekijä tekee.

 

 

– Kun puhuu elämänrohkeudesta, se on kaikille iso juttu. Sitä Jumalakin haluaa, että olisimme rohkeita. Vaikka kaikkialla ei voikaan kertoa evankeliumia suorin sanoin, evankeliumi on silti sydämen asia, Ida Elina sanoo.

 

Viime syksystä lähtien hän on tehnyt yhteistyötä Suomen suurimman koululaisille konsertteja järjestävän Konserttikeskuksen kanssa.

 

Lapsille esiintyminen vuorovaikutteista

Koulukonsertit ovat hyvin vuorovaikutteisia verrattuna iltakonsertteihin, joissa Ida Elina saa myös tuoda enemmän omaa viestiään esille.

 

– Tykkäisin tehdä koulukonsertteja jopa enemmän mitä tällä hetkellä, sillä lapset ovat mahtava yleisö. Esittelen soittimia ja laulamme myös yhdessä.

 

Nuorempi polvi ei aina tiedä Ida Elinasta etukäteen, mutta monesti koulukonserttien jälkeen YouTuben kävijämääriin tulee piikkejä. Sibelius-Akatemian kasvatin inspiroiva musiikkityyli saavuttaa varmasti lisää suosiota, kun edessä on konsertteja Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Pohjoismaissa.

 

 

Tanja Katajisto

 




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja