Formulalääkäri Aki Hintsa: Se mitä näemme on vain pieni osa kaikesta, mitä on olemassa

Helsingin Saalemissa vietettiin lauantaina aamupäivällä miestenpäivää. Vieraaksi oli saatu Sveitsissä asuva ”formulalääkäri” Aki Hintsa, joka on valmentanut lukuisia huippu-urheilijoita ja yritysjohtajia.

 

Kuka minä olen? Hintsa kertoi, että menestyneidenkin ihmisten on usein yllättävän vaikeaa vastata tähän perustavanlaatuiseen kysymykseen.

 

– Emme usein tiedä, keitä olemme, muuten kuin tehtävän kautta. Silloin identiteetti perustuu rooliin eikä perusolemukseen.

 

Hintsa kannusti miehiä määrittämään omat arvonsa ja elämään niiden mukaan. Hän totesi monen kokevan, että tietoyhteiskunnassa ”systeemi kontrolloi” meitä emmekä pysty vaikuttamaan elämäämme.

 

– Fakta on se, että sydänlihasta lukuun ottamatta lähes kaikki muu on omasta aktiivisuudesta kiinni, Hintsa herätteli.

 

Hintsalta löydettiin vaikea vatsasyöpä vuosi sitten kesällä, ja hänelle annettiin kolme kuukautta elinaikaa. Maaliskuussa kuin ihmeen kautta jo huomattavasti pienentynyt syöpä leikattiin. Tällä hetkellä hän saa solumyrkky- ja sädehoitoja.

 

Sairauden myötä Hintsa on yhä vakuuttuneempi siitä, että jotakin meitä suurempaa on maailmassa olemassa.

 

– Näkyvä olemuksemme on hyvin pieni osa meitä ja maailmaa – ajatellaan vaikka toisaalta atomeita tai maailmankaikkeutta, jossa me olemme vain murunen. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että on olemassa iankaikkisuus.

 

Katso Aki Hintsan videohaastattelu.




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja