"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan

Balkan on Euroopan vähiten evenkelioitua aluetta. Kuvissa moskeija Bosnia ja Herzegovinassa sekä katunäkymä. (Unsplash ja Markku Ovaska)
Balkan on Euroopan vähiten evenkelioitua aluetta. Kuvissa moskeija Bosnia ja Herzegovinassa sekä katunäkymä. (Unsplash ja Markku Ovaska)

6.2.2024 | Markku Ovaska 

Vuodesta 2006 lähtien Euroopan helluntailiikkeet ovat yhdessä järjestäneet vuosittain evankelioivan tapahtuman Euroopan eri suurkaupungeissa. Vuonna 2024 pidetään Impact Balkans -tapahtuma useassa Balkanin alueen maassa yhtä aikaa.  

Euroopan helluntailiikkeiden verkosto PEF (Pentecostal European Fellowship) on selkiyttänyt eri osastojensa välistä vastuunjakoa ja siirtänyt vastuun evankelioivista tapahtumista PEMille (Pentecostal European Mission). Täten maanosan yhteiset Impact-aktiot, mukaan lukien vuoden Impact Balkans 2024 -tapahtuma, ovat PEMin johtovastuun alla.  

PEMin uudeksi puheenjohtajaksi Fidan toiminnanjohtajan Harri Hakolan tilalle on astunut tämän vuoden alusta Ruotsin helluntailiikkeen lähetysjohtaja Andreas Svedman. PEMin ja nyt myös PEFin kansainvälistä aktioyhteistyötä koordinoi Saksassa asuva Fidan lähetti Markku Ovaska. Hänen kanssaan Impact-tapahtumaa koordinoivat Jemilia Klemm ja Karoliina Jaakola.

 

 

       Rukoustuki on välttämätöntä, jotta evankeliumia vastustavat muurit saadaan murrettua.

 

Koulutus Impact Balkans -aktiotapahtumaan järjestetään Montenegrossa 15.7. alkaen, minkä jälkeen pienet ryhmät lähtevät eri seurakuntien työyhteyteen mahdollisesti kaikkiin Balkanin alueen kymmeneen maahan. Kahdeksassa maassa on jo maakohtainen koordinaattori tapahtumaa varten.  

Rukoustuki on välttämätöntä, jotta evankeliumia vastustavat näkymättömät ja näkyvät muurit saadaan Balkanilla murrettua. 

Impact-tapahtuman koordinaatiotiimi kerää rukousaiheita säännöllisesti ja keskittyy kuukausittain rukoilemaan erityisesti kahden maan rukousaiheiden puolesta. Aiheet jaetaan PEMin ja PEFin kontaktihenkilöille, minkä jälkeen seurakunnat voivat käyttää niitä rukoustilaisuuksissaan. Jokaisen kuukauden viimeinen viikko on rukous- ja paastoviikko niille, jotka haluavat keskittyä tukemaan rukouksin Balkanin niemimaata ja tulevan kesän Impact-tapahtumaa. 

 

Evankelioinnin lisäksi tapahtuman tavoitteena on olla tukemassa ja vahvistamassa Balkanin maissa asuvien veljien ja sisarten uskoa ja tuoda heidän työlleen menestystä. Lisäksi uskomme, että monen aktiolaisen usko ja näky lähetystyöstä saavat vahvistua tapahtuman aikana.  

Balkanilla asuu useita saavuttamattomia kansoja, jotka ovat PEMin rukouslistalla. Yli 99 % Balkanin 42 miljoonasta ihmisestä on vielä hengellisesti tavoittamatta. Monilla alueilla ei ole uskovia, evankelisia seurakuntia eikä mitään mahdollisuuksia kuulla evankeliumia. Useimmissa Balkanin maissa evankelisia uskovia on alle 0,5 %. Jumala ei kuitenkaan ole hylännyt Balkanin maita ja kansoja, vaan haluaa kutsua ja pelastaa kadotettuja myös siellä. Nyt on meidän aikamme toimia Jumalan työtovereina Balkanin hyväksi.  

Lisätietoa: .Uutiset
6/2024

Uutiset6.2.2024 | Markku Ovaska
Vuodesta 2006 lähtien Euroopan helluntailiikkeet ovat yhdessä järjestäneet vuosittain evankelioivan tapahtuman Euroopan eri suurkaupungeissa. Vuonna 2024 pidetään Imp...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan