Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 22.12.2016 07:00

YK sivuutti Lähi-idän kristittyjen vainot

Kristityt ovat yksi maailman vainotuimpia ryhmiä, muistuttivat vainoja tarkkailevat ryhmät joulukuun alussa.

Esimerkiksi YK:n alainen UNHRC luonnehti, että Pohjois-Korean ihmisoikeusloukkausten ”painavuus, laajuus ja luonne” on vertaansa vailla nykymaailmassa. Open Doors USA:n johtaja David Curry huomautti, että Pohjois-Koreassa yksistään tänä vuonna 70 000 kristittyä on vangittu uskonsa vuoksi.

Järjestöt nostivat esiin myös muita vainoalueita, kuten Eritrean, jossa uskonnollinen vaino hirmutekoineen on saanut jatkua vuodesta 1991, sillä tekijöitä ei ole rangaistu.

Ryhmien julkisiin muistutuksiin nähden hämmennystä herätti se, että ihmisoikeuksien päivänä 10. joulukuuta YK ei maininnut mitään meneillään olevasta kristittyjen massatuhoamisesta Lähi-idässä. Asiaan puuttui itsenäisesti YK:n vanhempi neuvonantaja, ihmisoikeusjärjestö ADF Internationalin edustaja Ruben Navarro.

– Odotamme yhä meneillään olevien rikosten tuomitsemista kansanmurhaksi. Kuinka voimme juhlia ihmisoikeusjulistusta ottamatta päättäväisiä askelia sen periaatteiden toteuttamiseksi tosimaailmassa? hän kysyi.

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!