Maanantai 6. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Vilho, Ville, Viliami, Vilhelm, Vili, Jami, Vilhelm, William
Julkaistu 12.9.2016 13:55

Yhteyden rakentaja Yrjö Sariola on kuollut

Valtter Luoto (vas.) ja Lapuan piispa Yrjö Sariola tutustumassa uuteen raamattuopistoalueeseen Ison Kirjan vihkiäiskonferenssissa juhannuksena 1993. Kuva: Kaj AaltoHelluntailaisten kanssa virallisia oppineuvottelujakin käynyt emerituspiispa Yrjö Sariola on kuollut 84-vuotiaana, kertoo . Sariola toimi Lapuan hiippakunnan piispana vuosina 1974–1995 ja osallistui esimerkiksi helluntaiherätyksen uuden raamattuopiston Ison Kirjan vihkiäiskonferenssiin Keuruulla vuonna 1993.

Oppineuvotteluja helluntailaisten ja evankelis-luterilaisten välillä käytiin vuosina 1987–89. Piispa Sariola aloitti ne ensin Vapaakirkon kanssa ja pian myös helluntailaisten, kertoo Ristin Voitto -lehden silloin päätoimittaja Valtter Luoto.

– Prosessi aloitettiin nimenomaan Sariolan aloitteesta, ja neuvottelujen aloittamiseksi piti tehdä työtä myös luterilaisen kirkon elimissä. Piispa teki työtä sydämestään, ei kirkkopoliittisesta näkökulmasta.

Oppineuvottelujen jälkeen uskonyhteisöjen välille syntyi pysyvä neuvottelukunta, joka on toiminnassa edelleen. Evankelis-luterilaisessa kirkossa tehtiin myös virallinen päätös, ettei helluntailaisuutta enää kutsuta lahkoksi ja että esimerkiksi luterilaisten seurakuntien tiloja voidaan antaa helluntaiseurakuntien käyttöön.

Luoto kertoo, että hänen henkilökohtainen yhteytensä Sariolan kanssa säilyi molempien eläkevuosinakin.

– Minulla on hyvin lämpimät muistot yhteistyöstämme. Sariola kysyi aina nöyrästi ja arasti keskustelukumppaninsa mielipidettä asioihin, joista oltiin kenties eri mieltä.


Anna Lehtinen

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!