Torstai 25. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuija, Tuire
Julkaistu 1.9.2017 13:49

Yhteyden iloa ja juhlaa keskellä Helsinkiä

Säveltäjä-sanoittaja Lasse Heikkilästä on tullut lukuisten teostensa kautta maamme kansallinen herättäjä. Suomalaisen messun esitys Senaatintorilla oli ainutlaatuinen ja vaikuttava kokemus. Kuva: Seppo Haavisto

"Suomalainen messu muistuttaa meitä kristinuskon merkittävästä roolista niin maamme kohtalonhetkinä kuin myös jokapäiväisessä arjessa. Messun hengellisyys nousee ennen kaikkea kansamme yhteisistä juurista. Edistys ei vaadi perinteisistä ja sukupolvelta toiselle siirtyneistä arvoista luopumista. Päinvastoin, arvoperintöämme on lupa varjella ja vaalia – aivan kuten Suomalaisessa messussa saamme kokea. Kun kysymyksessä on sekä historiaamme, kulttuuriamme että suomalaisuuden sielunmaisemaa syväluotaava messu, on Senaatintori tapahtumapaikkana täydellinen."

 

Näin sanoi juhlapuheessaan Suomen tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio  Helsingin Senaatintorilla lauantaina 26. elokuuta järjestetyssä tilaisuudessa, jossa juhlittiin itsenäistä isänmaata ja samalla 20 vuotta täyttävää Radio Deitä.

 

Sekä torille saapunut monituhatlukuinen yleisö että Alfa TV:n suoran lähetyksen seuraajat vietiin kansanmusiikin ja multimediaesityksen keinoin läpi Suomen itsenäisyyden vuosikymmenien. Tuomiokirkon portaille kootussa sinivalkoisessa suurkuorossa oli noin 700 laulajaa, ja sitä säesti sadan soittajan orkesteri.

 

Lasse Heikkilän säveltämän Suomalaisen messun erityisproduktiota johti virolainen kapellimestari Lehari Kaustel.

 

 

Jumalan varjeluksen ja siunauksen alla

Radio Dein päätoimittajan Kirsi Rostamon ja Yle Radio 1:n radiokuuluttaja Timo Teräsvuoren juontamassa illassa oli monipuolinen ohjelma. Siihen sisältyi musiikkiesitysten ja huumorin lisäksi aitoa kiitollisuutta isänmaasta sekä muistutus kansallisen hyvinvoinnin arvoperustasta: kristinuskosta.

 

Rouva Jenni Haukio viittasi juhlapuheessaan myös Turun terrori-iskuun ja kehotti  turvautumaan ahdistavien tunteiden keskellä psalmin 91 armolliseen lupaukseen: ”Hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.” Lisäksi Haukio kehotti kuulijoita keskittymään kansakuntaa yhdistäviin asioihin.

 

– Ristiriitaisuuksissa ja kiistoissa vellomisen sijasta tulisi pyrkiä kohti yhteistä hyvää, hän vetosi.

 

Sää ja pilvet toivat omat valotehosteensa iltaan. Haukion puheen aikana kuin symbolisesti kaunis sateenkaari piirtyi valtioneuvoston rakennuksen yläpuolelle.

 

Haukio osoitti puheessaan erityiskiitokset messuproduktiosta säveltäjä-sanoittaja Lasse Heikkilälle, koreografi Sirkku Hoikkalalle ja esityksen taiteelliselle johtajalle Lehari Kaustelille.

 

Illan aikana esiintymislavalla nähtiin tanssiryhmä Valkian lisäksi myös tv-juontaja Anna-Liisa Tilus sekä solistit Ida Elina, Jippu ja Mika Karola. Päätössiunauksen tilaisuudessa lausui emerituspiispa Eero Huovinen.

 

 

”Teitte jotain suurta”

Sosiaalisessa mediassa tapahtuma herätti välittömästi runsaan kiitosten vyöryn.

 

”Suurenmoinen kiitos teille kaikille! Teitte jotain suurta Suomen hyväksi juuri tänä aikana, jolloin kaivataan yhteyttä, rauhaa ja sovintoa. Tällaiset tapahtuvat antavat toivoa”, hehkutti Facebook-päivityksessään runoilija Anna-Mari Kaskinen.

 

Tilaisuus oli yksi näyttävin kristittyjen yhteinen ulkoilmaesiintyminen Suomessa sitten Billy Grahamin Helsinki Mission vuonna 1987.

 

 

 

Leevi Launonen

 Jaa
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
Helluntaiseurakuntien jäsenmäärä pienimmillään 25 vuoteen – vuosittainen kastettujen määrä pudonnut alle puoleen takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!