Tiistai 7. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Allan, Ahvo, Allan
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Yhteiset illat kokoavat nuoria Uudellamaalla

Kontulan Metrokappelissa järjestetyssä yhteisessä nuortenillassa oli mukana nuoria myös Malmin Saalem-seurakunnasta ja Vantaan Minttukirkolta. Kuva: Roni LempiäinenNyt kun me ollaan saavutettu hyvä yhteys, niin tuntuu että iltaan satsaaminen on aina vaivan väärti, vaikka se ehkä vaatiikin vähän enemmän kuin normaali nuortenilta, nuorisotyöntekijä Ari Juntunen Riihimäen kotikirkosta sanoo.

Uudenmaan alueen helluntaiseurakunnat ovat jo parin vuoden ajan tehneet yhteistyötä. Yhteyden hedelmänä noin kerran kuussa jossain yhteistyöseurakunnassa järjestetään Megailta, johon tulee nuoria ympäri maakuntaa. Viimeksi Uudenmaan nuoret tapasivat Järvenpäässä joulukuun alussa.

Mukana oli nuoria ainakin Hyvinkäältä, Nurmijärveltä, Mäntsälästä, Riihimäeltä ja Järvenpäästä. Kaikkiaan mukana oli reilu sata nuorta. Puhujana toimi Iso Kirja -opiston opettaja Tommi Lenho. Musiikissa oli lähialueen seurakunnista koottu BRYHMÄ.

Mukavaa vaihtelua

Yhteistyölle on mukavuuden lisäksi raadollisiakin syitä: pienenevät paikallisresurssit ja nuorisoryhmät. Nykyisin pari-kolmekymmentä nuorta nuortenillassa on jo iso porukka.

– Kun työntekijöitä on niukasti, on muualla oleva Megailta aina sellainen mukava helpotus ja myös piristävää vaihtelua arjen keskelle, pastori Ville Kalaniemi Nurmijärveltä kommentoi Megaillan palautteessa.

– Koen, että nuoren näkökulmasta isommat illat vahvistavat uskoa ja luovat isompia näköaloja. Nuori, joka on helposti koulussa yksin uskonsa kanssa, tajuaa kuinka monet jakavat tämän saman lahjan.

Panostaminen ratkaisee

Illan onnistumiseen vaikuttaa monia tekijöitä, kuten vapaaehtoisten määrä.

– Olemassa oleva pitkäjänteinen yhteistyö muiden seurakuntien kanssa vaikuttaa myös. On paljon helpompi mennä uuteen paikkaan, jos ei koe oloaan täysin ventovieraaksi, nuorisopastori Veli-Pekka Haarala arvioi.

Myös pääkaupunkiseudulla on viritelty uutta nuorisoyhteistyötä. Malmin Saalemin, Metrokappelin ja Minttukirkon nuorilla oli niin ikään yhteinen nuortenilta joulukuun puolessa välissä.

– Runsaasti ylistystä, saarna ja kolme todistusta nuorilta. Lisäksi oli pientä freestylea räpin muodossa, jossa yleisö sai heittää kysymyksiä Raamatusta ja me räppärit vastaatiin räppäämällä, GFM-yhtyeessä solistina vaikuttava nuorisotyöntekijä Ville Rossi Malmin Saalemista kertoo.

Rossin mukaan Helsingin seudulla on ollut turbulenssia.

– Varmaankin kaikissa pääkaupunkiseudun seurakunnissa on nuorisotyö mennyt muutaman vuoden sisällä kokonaan uusiksi.

Uusi vuosi, uudet kujeet

Alkava vuosi tuo eri seurakunnissa uusia asioita nuorille. Riihimäen nuoret suuntaavat aktioon Montenegroon. Malmin nuorilla katseet suuntautuvat ulos seurakunnasta tavoittavaan toimintaan.

– Se vaatii meiltä tietysti ensin asialle syttymistä, ja sitten vaan aletaan ottamaan askelia yksi kerrallaan.

Uudellamaalla suunnitelmissa on myös yhteinen nuortenleiri, Megaleiri.


Anssi Tiittanen

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!