Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 16.3.2017 00:00

Yhteinen kirkkomatka lujittaa avioliittoa

Harvard School of Public Health julkaisi hiljattain tutkimuksen kirkossakäynnin ja avio-onnen yhteydestä. Sen mukaan aviopareilla, jotka osallistuvat yhdessä säännöllisesti uskonnollisiin tilaisuuksiin, on 30–50 prosenttia pienempi todennäköisyys ottaa avioero. He myös elävät pidempään ja ovat vähemmän masentuneita. Aiheesta uutisoi The Christian Post.

Vastaavia tuloksia on saatu muuallakin. Muun muassa The Institute on Family Studies julkaisi helmikuussa tutkimuksen, jonka mukaan avioparit, jotka käyvät kirkossa yhdessä tai joista pelkästään mies osallistuu kirkonmenoihin, ovat onnellisempia kuin parit, jotka eivät osallistu jumalanpalveluksiin tai joista vain nainen käy kirkossa. Tulos oli sama eri ikä- ja etnisissä ryhmissä.

Harvardin tutkimus huomioi myös mahdollisuuden, että eroa pohtivat parit vain lakkaavat käymästä kirkossa. Silti tulokset säilyivät ennallaan.

– Niillä, jotka osallistuivat uskonnollisiin tilaisuuksiin, oli 47 prosenttia pienempi  todennäköisyys erota myöhemmin, tutkimuksen johtaja Tyler J. VanderWeele toteaa.

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!