Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 7.9.2015 15:19

Yhä suurempi osa suomalaisläheteistä työskentelee Euroopassa

Tuomas ja Suvi Pukarinen muuttavat Pohjois-Espanjaan Jaca-nimiseen kaupunkiin ja liittyvät mukaan lähialueella tehtävään seurakunnanistutustyöhön. Kuva Andorra Teruelin kylästä viime huhtikuulta. Kuva: Pukaristen albumiEurooppa ohitti viime vuonna Afrikan maastamme lähetettyjen lähetystyöntekijöiden lukumäärällä mitattuna, kertoo kesäkuussa julkaistu Suomen lähetysneuvoston (SLN) vuosiraportti.

Fida Internationalin kautta Espanjaan lähetystyöhön tässä kuussa suuntavat akaalaiset Suvi ja Tuomas Pukarinen ovat osa ilmiötä. Aviopari on lähdössä seurakunnanistutushankkeeseen Espanjan Asambleas de Dios -helluntailiikkeen yhteyteen maan pohjoisosiin.

– Maanosamme hengellisiä tarpeita nähneenä Euroopan-työn vahvistuminen kuulostaa tosi hyvältä. Esimerkiksi espanjalaiset ovat hyvin maallistunut kansa, vaikka kyse onkin vanhasta katolisesta maasta: nuorten uskonnottomuus on käsin kosketeltavaa, Pukariset toteavat.

Eräs keskeinen tekijä lähetystyön painopistemuutoksen taustalla on pitkään jatkuneen Afrikan-työn menestys, toteaa Fida Internationalin seurakuntasuhteiden osaston johtaja Jarmo Saarni.

– Monissa vanhoissa lähetyskohteissa työ on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Afrikassa kirkoilla on jo voimaa ja taitoa levittäytyä, ja niillä on sekä toiminnallisia että johtamiseen liittyviä resursseja. Sama koskee Latinalaista Amerikkaa. Monissa Euroopan maissa evankeliset seurakunnat sen sijaan ovat edelleen pieniä ja ulkopuolisen tuen tarve suuri. Meilläkin on muutamia Latinalaisessa Amerikassa työskennelleitä lähettejä siirtynyt Espanjaan.

Euroopan nousu keskeiseksi lähetystyön kohdealueeksi on paitsi suomalainen, myös globaali ilmiö. Eurooppaan on saapunut runsaasti hengellisen työn tekijöitä muun muassa juuri Afrikasta.

Suomalaisten työntekijöiden lähtemistä Eurooppaan helpottavat kulttuurisen kuilun pienuus, edulliset matkakustannukset ja yleensä vaivaton käytännön asioiden järjestyminen. Suvi Pukarinen näkee silti käänteen taustalla myös hengellisiä syitä.

– Näitä asioita ei pidä kokonaan maallistaa, vaan takana voi olla myös Jumalan käsi. Jumala on sytyttänyt ihmisiä Euroopan-työhön.


Heikki Salmela

Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa .


Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!