Keskiviikko 15. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Rauni, Rauna, Ragnhild, Ragni, Ragna
Julkaistu 12.1.2017 00:00

Vuodelle 2017 enteillään ankaria kristittyjen vainoja

Viime vuonna kristityille vaikeimmat maat heti kuvassa näkyvän Pohjois-Korean jälkeen olivat Irak, Eritrea, Afganistan, Syyria ja Pakistan. Tuore vainotilannetta kuvaava World Watch List julkaistaan 11. tammikuuta. Kuva: ShutterstockUskonnonvapaustilannetta seuraavat järjestöt ennustavat, että vuonna 2017 kristityt kokevat voimakkaita vainoja eri puolilla maailmaa. Mission Network News kuvaa lähivuosien kehitystä huolestuttavaksi, sillä uskovien vainot ovat kasvaneet merkittävästi kolmena peräkkäisenä vuonna.

Release International (RI) toteaa tuoreessa raportissaan, että tänä vuonna paine kohdistuu etenkin islamilaisissa maissa eläviin kristittyihin, jotka kokevat kovia sekä Isiksen että hallitustensa taholta. Järjestö enteilee tukalia oloja maihin kuten Irak, Syyria, Iran, Nigeria, Pakistan, Intia ja Kiina.

– Ympäri maailmaa kristityt kohtaavat väkivaltaisten vainoojien kasvavaa järjestäytymistä. Raporttimme –– on herätyshuuto rukoilemaan ja tukemaan käytännössä vainottua perhettämme, sanoo RI:n toimitusjohtaja Paul Robinson christiandaily.comille.

Open Doors USA:n vuotuinen World Watch List -selvitys kristittyjen vainotilanteesta julkaistaan näinä päivinä. Jo nyt tiedetään, että Pohjois-Korea tullaan näkemään ei-mairittelevan listan kärjessä jo 15. kerran.

– Vaikka vaino on kauheaa esimerkiksi Irakissa, Syyriassa ja Somaliassa, ei ole muuta maata, jossa on samanlaisia rajoituksia ja väkivaltaa sekä sen kohdistamista kristittyihin kuin Pohjois-Koreassa, Emily Fuentes Open Doors -järjestöstä toteaa.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!