Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 29.2.2016 21:37

Viikonloppukurssi varusti seurustelevia pareja

Matkalla avioliittoon -viikonloppuun osallistuneista pareista osa oli seurustellut muutamia kuukausia, toiset pidempään. Heidi Kokko on kolmas vasemmalta alarivissä ja Samuel Savolainen hänen takanaan. Kuva: Marie TiitinenKuusi nuorta paria haki toissa viikonloppuna Isosta Kirjasta eväitä kestävän parisuhteen rakentamiseen. Matkalla avioliittoon -viikonloppuun osallistui myös Heidi Kokko poikaystävänsä Samuel Savolaisen kanssa. Ison Kirjan opetuslapseuskoulussa toisensa tavannut pari on seurustellut puoli vuotta.

Kysymykseen, miksi osallistua seurusteleville ja kihloissa oleville pareille tarkoitettuun viikonloppuun, Heidi vastaa ”miksei”.

– Haluamme panostaa suhteeseen ja saada työkaluja sen kehittämiseen. Seurusteluvaihe on tosi tärkeä: pitää tutustua toiseen kunnolla ja kokea erilaisia asioita yhdessä.

Lähtökohtana Jumalan ohjeet

Helluntailiikkeen Toinen toisellemme -avioliittotyöhön kuuluva Matkalla avioliittoon -viikonloppu järjestetään keväisin ja syksyisin Isossa Kirjassa. Nyt pidetyn viikonlopun vastuupari Essi ja Rami Ruotsala ovat opettaneet avioliittokouluissa noin kymmenen vuotta. Aikanaan, viime vuosituhannella, he olivat itse kurssilaisina historian ensimmäisessä Matkalla avioliittoon -viikonlopussa.

Essi Ruotsala kertoo, että viikonlopussa käsiteltiin esimerkiksi avioliiton raamatullisia perusteita, puolisoiden erilaisuutta, kommunikointia, seksiä ja toisen huomioimista arjessa. Raamatullisia periaatteita ei lähestytä ensisijaisesti kieltojen kautta, vaan pohditaan, miksi Jumala
on halunnut antaa tällaiset ohjeet avioliittoa varten.

– Emme opeta pöntön takaa, että ”näin asiat ovat”, vaan pohdimme ja keskustelemme avoimesti parien kanssa. Viikonlopussa oli tosi hyvä ilmapiiri, jopa leppoisa. Keskustelua oli paljon, ja kurssilaiset tekivät hyviä ”kärjistyksiä” puolin ja toisin.

Erilaisia mutta sitoutuneita

Essi Ruotsala kiteyttää seurustelun päämääräksi sen selvittämisen, mennäänkö naimisiin vai ei. Avioliittokoulun opettajana hän haluaa ennen kaikkea painottaa pareille avoimuuden merkitystä ja halua oppia tuntemaan toista aidosti. Kestävän avioliiton avain on sitoutuminen: On ymmärrettävä, että puoliso, liiton olosuhteet ja tunteet muuttuvat väistämättä. Sitoutuminen on jokaisen oma päätös.

Heidi Kokon mielestä Matkalla avioliittoon -viikonlopun parasta antia oli opetus puolisoiden erilaisuudesta. Hän piti siitä, että opetus esitettiin myönteisen kautta ja asioiden taustat ja syyt nostettiin myös esille.

– Seurustelu ja parisuhteen rakentaminen ei ole mielestäni ainakaan liikaa esillä seurakunnassa. Se on niin iso asia ja koskettaa monen elämää, että voisi olla enemmänkin.

Viikonloppu antoi Kokolle aineksia oman itsensäkin tutkiskeluun:

– On tärkeämpää keskittyä siihen, olenko minä tulevaisuudessa hyvä aviopuoliso jollekulle ja miten voin itseäni kehittää, kuin siihen, kuka olisi minulle se oikea, hän kiteyttää.

Toinen toisellemme -työ järjestää seuraavaksi perinteisen avioliittoleirin Isossa Kirjassa viikko juhannuksen jälkeen. Syyskuun alussa on  vuoden toinen Matkalla avioliittoon -viikonloppu Isossa Kirjassa, ja marras- joulukuun vaihteessa avioliittoviikonloppu.


Anna Lehtinen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!