Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 24.2.2016 14:16

Videoita uskosta – kaksi miljoonaa katsojaa ja kysymysten tulva

Eliel Fos vieraili Oulun helluntaiseurakunnassa nuorten Israel-tapahtumassa 5.-7. helmikuuta. Kuva: Niina TuovinenSuomessa juuri vieraillut haifalaisen messiaanisen Karmel-vuoren seurakunnan nuorisopastori Eliel Fos kertoo, että heidän seurakuntansa oli tehnyt videon Jesajan kirjan luvusta 53 ja kertonut evankeliumin Vanhan testamentin avulla. He olivat laittaneet videon Facebook-tililleen yhdessä muiden samankaltaisten videoiden kanssa ja saivat niille yhteensä yli kaksi miljoonaa katsojaa.

– Israelilaiset ovat maailman eniten Internetiä käyttävä kansa. Maksoimme Facebookille sivustomme mainostamisesta ja saimme sen kautta hyvän näkyvyyden.

Videot herättivät katsojissa paljon kysymyksiä, ja lopulta Fosin seurakuntalaiset käyttivät yhdeksän tuntia päivässä aikaa vastaillakseen niihin.

– Aika monet ovat tulleet uskoon, ja me autamme heitä saamaan yhteyden heidän oman paikkakuntansa seurakuntiin.

Fos uskoo, että äärimmäisen intensiivinen poliittinen ilmapiiri Israelissa vaikuttaa myönteisesti ihmisten avoimuuteen evankeliumia kohtaan.

– Ihmiset kokevat, ettei [poliittiselle] tilanteelle löydy ratkaisua. Konflikti ei ole huono asia vaan mahdollisuus jollekin uudelle, erityisesti silloin, kun arabit ja juutalaiset tulevat yhteen.

Karmel-vuoren seurakunta on yksi Israelin noin 150 messiaanisesta seurakunnasta, joissa on arviolta keskimäärin 120–150 jäsentä. Se alkoi tytärseurakuntana pienestä kodissa kokoontuvasta ryhmästä seitsemän vuotta sitten. Nyt jäseniä on 130. Pari viikkoa sitten kaksi uutta pastoria siunattiin tehtäviinsä. Merkittävä osa jäsenistä on nuoria perheitä. Äitiseurakunta on yhdysvaltalaisen David Wilkersonin Times
Square Church -seurakunnan perustama.

Fosin seurakunta on onnistunut evankelioimisessa niin hyvin, että siltä on pyydetty koulutusta siitä, kuinka Israelissa tulisi evankelioida ja perustaa kasvavia, kodeissa kokoontuvia pienryhmiä. Seurakunta pistää pystyyn pilottikurssin aiheesta ensi kuussa.

– Israel tarvitsee paljon rukouksia ja apua ihmisten tavoittamisessa, mutta uskon, että evankelioimistyön tulisi tapahtua yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa, koska ne ovat kuitenkin niitä, jotka ovat vastuussa jälkihoitotyöstä, Fos kommentoi.


Niina Tuovinen

Lue Eliel Fosin haastattelu kokonaisuudessaan .

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!