Perjantai 20. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Varpu, Vaula, Erna
Julkaistu 14.7.2016 07:00

Veneturma johti kristillisten leirien peruuttamiseen

Venäjän Karjalassa kesäkuussa tapahtunut veneturma on vaikuttanut myös Venäjän Helluntaikirkon alaisuudessa toimivan Karjalan kristillisen keskuksen ohjelmaan: keskus on päättänyt peruuttaa kaikki leirit tältä kesältä.

Laatokan koillispuolella Säämäjärvellä 18. kesäkuuta sattuneessa onnettomuudessa hukkui 14 lasta heidän jouduttuaan veden varaan myrskyävällä järvellä.

Onnettomuuden takia viranomaiset ovat kiristäneet leirien valvontaa ja tekevät tarkastuskäyntejä sekä uhkaavat leirien järjestäjiä mittavilla sakkorangaistuksilla, mikäli jotakin moitittavaa löytyy.

Onnettomuusleiri ei ollut kristillinen, mutta Karjalan helluntaiseurakuntien katto-organisaatio päätti varmuuden vuoksi peruuttaa kaikki leirit tämän kesän osalta.

– Nähdäkseni leirien peruuttaminen on lähinnä varmuustoimi. Keskuksen tilat ovat vanhat, ja jos viranomaiset haluavat löytää moitittavaa, vanhoista tiloista sitä on helppo löytää, keskuksen tiedottajana Suomessa toimiva Päivi Piironen toteaa.

Keskuksen heinäkuu oli suunniteltu täyteen toimintaa: ohjelmassa olivat leirit lapsille, nuorille, perheille ja vammaisille. Leirit ovat myös hyvin suosittuja.

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen perustettu Karjalan kristillinen keskus saa työhönsä tukea Suomen helluntaiseurakunnilta. Kesäkauden ulkopuolella keskuksessa järjestetään muun muassa evankelista- ja saarnakoulutusta.

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!