Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 15.8.2020 09:15

Venäjällä esitetty uusia tiukennuksia uskontolakiin

Lakimuutoksia perustellaan sillä, ettei ulkomailta virtaisi Venäjälle terroristisia vaikutteita. Kuvassa duuman eli eduskunnan päämaja Moskovassa. Kuva: Shutterstock

Venäjän hallitus esitteli  maan eduskunnalle eli duumalle muutama viikko sitten uuden uskonnollista elämää rajoittavan lakiehdotuksen.

 

Lakiehdotus, artikla 7, kuuluu omantunnon ja uskonnonvapautta koskevaan kategoriaan. Sen tiivistetty tarkoitus on, että ”vain venäläiset ja muut Venäjällä pysyvästi ja laillisesti asuvat voivat olla aktiivisia uskonnollisissa ryhmissä”, evangelicalfocus.com kertoo AsiaNewsin tietojen pohjalta.

 

Uskonnolliseksi ryhmäksi laissa katsotaan sellainen ihmisten ryhmittymä, joka tunnustaa samaa uskoa eikä vaadi valtion rekisteröintiä.

 

Lakiehdotus sulkisi uskonnollisten aktiivien ulkopuolelle paitsi ulkomaalaiset myös ulkomailla opiskelleet uskonnolliset johtajat, joiden joukkoon kuuluu niin lähetystyöntekijöitä kuin pastoreita.

 

Uusia rajauksia perustellaan terrorismintorjunnalla. Lain selitysosassa kerrotaan, että rajoittamalla ulkomailla uskontoasioita opiskelleiden oikeuksia heitä estetään levittämästä eteenpäin siellä omaksuttuja ääriuskonnollisia ideologioita.

 

Artikla 7 sisältää myös rukouskokouksia koskevan rajoituksen, jonka mukaan niitä ei voida pitää yksityiskodeissa vaan ainoastaan tähän osoitetuissa julkisissa toimitiloissa.Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!