Keskiviikko 15. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Rauni, Rauna, Ragnhild, Ragni, Ragna
Julkaistu 16.2.2017 00:00

Vapaakristillinen diakoniayhteistyö tiivistyy

Kristian Vilkman (vas.) ja Jouko Vuorenniemi löivät kättä päälle uuden sopimuksen vahvistamiseksi. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea se käytännössä tuo mukanaan.Harva päihdetyötä tekevä yhdistys pystyy yksin auttamaan ongelmaista ihmistä kaikissa toipumisen vaiheissa. Erilaista osaamista ja verkostoja yhdistämällä voidaan saada aikaan ehyt polku, jonka päässä seisoo uusi ihminen.

Jotain tämäntapaista taisi pyöriä Kan ry:n toiminnanjohtajan Jouko Vuorenniemen pään sisällä, kun hän viime vuonna otti yhteyttä ViaDian toiminnanjohtajaan Kristian Vilkmaniin.

– Mielestäni tärkeintä ei ole se, kuka auttaa, vaan se, että päihdeongelmista kärsivä saa tarvitsemansa avun ja löytää oman polkunsa kohti raittiutta, kertoo Jouko Vuorenniemi. Vieressä istuu ViaDia ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman.

Virallista ja valtakunnallista tiimityötä

Vuorenniemi ja Vilkman esittelevät molempien yhdistysten hallitusten hiljattain hyväksymää yhteistyösopimusta. Siinä molemmat yhdistykset sitoutuvat auttamaan mahdollisimman hyvin niitä lähimmäisiä, joilla on avun tarvetta ja haasteita elämänhallinnan kanssa.

Yhdistykset ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä yksilö- ja paikallistasolla. Sopimus haluttiin tehdä siksi, että yhteistyöstä tulisi virallista ja sitä tehtäisiin ympäri maata.

Molemmilla järjestöillä on pitkä historia auttamistyössä, ja molemmat kuuluvat omaan kirkkokuntaansa: Kan ry:n takana on Suomen Helluntaiherätys ja ViaDia ry:n taustalla Suomen Vapaakirkko. Vilkmanin mukaan Vuorenniemen aloitteesta tehty yhteistyösopimus on historiallinen ja tervetullut askel.

– Olemme tunteneet toisemme jo pitkään, ja edustamiemme yhdistysten arvot auttamistyössä ovat samanlaisia. Siksi tällaisen sopimuksen tekeminen tuntui luontevalta. Kumpikin hyötyy siitä, että voimme tulevaisuudessa ohjata ihmisiä joustavasti eri palveluihin.

Tavoite lisätä kristittyjen yhteyttä

Sopimustekstissä halutaan kannustaa paikallisen tason toimijoita yhteisiin tapahtumiin, projekteihin ja hankkeisiin. Edelleen toivotaan, että myös järjestöt voisivat tukea, rohkaista ja auttaa toinen toistaan eri puolilla Suomea.

– Tulemme tiedottamaan toimintamme piirissä oleville lähimmäisille niistä mahdollisuuksista, mitä kumpikin järjestö tai järjestöämme lähellä oleva toimija tarjoaa.

– Sopimuksen tarkoitus on aivan käytännön tasolla toteuttaa kristittyjen yhteyttä ja tuoda lähimmäisenrakkautta koko yhteiskuntaan. Uskomme, että yhteistyössä on voimaa, vakuuttavat Vilkman ja Vuorenniemi.

Vuonna 1971 perustettu Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry tuottaa kunnille muun muassa kristillistä päihdekuntoutusta ja tuettua asumispalvelua kristilliseltä arvopohjalta. Järjestöllä on kymmenkunta toimintayksikköä eri puolilla Suomea.

ViaDia ry on Suomen Vapaakirkon diakoniatyön järjestö. Sen kenttätyö tehdään vapaaseurakuntien alaisuudessa kymmenien paikallisyhdistysten kautta. Järjestö perustettiin 1936 nimellä Kristillinen raittiusliitto ry. Kun se ja Sosiaalilähetys yhdistyivät vuonna 2007, nimeksi tuli ViaDia ry.


Ilkka Partanen

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!