Tiistai 19. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Jooseppi, Juuso, Joosef, Josefiina
Julkaistu 31.5.2016 10:45

Vapaakirkko täydentää Suomen kansalliskokoelmaa

Muun muassa nämä soljet päätyvät Kulttuurien museon kokoelmiin.

Suomen Vapaakirkko lahjoittaa lähetyskentiltä kerätyt etnografiset esinekokoelmansa Suomen kansallismuseoon kuuluvalle Kulttuurien museolle. Noin 600 esineen kokoelma on Suomessa erittäin merkittävä. Se sisältää esineistöä eri maista Aasiasta ja Afrikasta. Lahjoituksen myötä esineistä tulee osa kansalliskokoelmaa. 

 

Valtaosa kokoelman vanhimmasta esineistöstä on peräisin Intiasta Himalajan etelärinteiltä, jonne vapaakirkollinen Skandinaavinen Allianssilähetys perusti ensimmäiset lähetysasemansa 1800-luvun lopulla. Himalajan-lähetyksen määränpää oli Tiibet, jonne ei kuitenkaan poliittisista syistä ollut pääsyä. 

 

Pyrkimys päästä Tiibetiin näkyy silti kokoelman sisällössä: muun muassa pukuja ja rituaaliesineitä hankittiin kertomaan tiibetiläisten tavoista ja uskonnosta. Kotimaassa käydessään lähetystyöntekijät esittelivät esineistöä suomalaiselle yleisölle tarkoituksena hankkia varoja ulkolähetyksen kustannuksiin. Samalla esineistö kertoi vieraista kulttuureista. 

 

Kotimaassa kiertäneiden ”matkalaukkunäyttelyiden” lisäksi esineistö on ollut esillä Vapaakirkon omissa näyttelyissä. Esineitä on myös lainattu museonäyttelyihin, muun muassa Tampereen Vapriikissa 2008 esillä olleeseen laajaan Tiibet-näyttelyyn.

 

Kansallismuseossa kokoelma tutkitaan ja konservoidaan. Se myös täydentää museoon jo 1900-luvun alussa hankittua Vapaakirkon Himalaja-kokoelmaa, joka sisältää muun muassa ensimmäiset bhutanilaiset esineet Suomen museokokoelmissa.

 

Vapaakirkossa on nykyisin jäseniä noin 16 000. Kirkkokunta tekee edelleen monipuolista lähetys- ja kehitysyhteistyötä eri puolilla maailmaa.

 Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!