Seurakunnan elinkaareen mahtuu iloja ja suruja

Vantaan Minttukirkossa vietetään 50-vuotisjuhlaa

Minttukirkossa kokoontuu Warkkiolkkariin viikoittain viitisenkymmentä lasta. Yksi harrastepajoista on King´s Kids -tanssiryhmä, joka on käynyt esiintymässä muun muassa kauppakeskus Jumbossa. Kuva: Jani Alanko

Vuosi 1968 on jäänyt monien mieleen muun muassa ihmisoikeusaktivisti Martin Luther King Jr:n salamurhan vuoksi. Tikkurilassa kokoontuneelle Korson helluntaiseurakunnan rukouspiirille samainen vuosi oli rohkean ja tulevaisuuteen katsovan uskon askeleen ottamisen aikaa sen itsenäistyessä seurakunnaksi.

 

Ensimmäinen kokoontumispaikka noin viisikymmenhenkiselle seurakunnalle löytyi omakotitalosta Tikkurilan Krassitieltä. Alun perin Tikkurilan helluntaiseurakunnan nimellä toiminut yhteisö muutti 2000-luvulla nimensä Vantaan Minttukirkoksi nykyisen sijaintinsa, Minttutien, mukaan.

 

 

Kipeä tie avoimuuteen

Seurakunnan elämässä on viidenkymmenen vuoden aikana käyty läpi suruja ja iloja, pettymyksiä ja yllätyksiä sekä epäonnistumisen ja onnistumisen tunteita.

 

Vaikeiden vaiheiden kautta on kasvettu avoimuuteen. Se onkin yksi Minttukirkon perusarvoista ja tarkoittaa muun muassa läpinäkyvyyttä viestinnässä sekä kykyä ja rohkeutta kommunikoida myös ongelmista riittävän ajoissa.

 

Avoimuuden lisäksi keskinäisen kanssakäymisen peruspilareiksi on nostettu yhteys ja kunnioitus. Yhteyttä rakennetaan jumalanpalvelusten lisäksi niiden jälkeisillä kirkkokahveilla. Minttukirkko haluaa olla matalan kynnyksen seurakunta, jonne kuka tahansa voi tulla ja kokea tulleensa nähdyksi, kuulluksi ja hoidetuksi.

 

 

Valona Vantaalla

Minttukirkko on aina ollut aktiivinen toimija. Monilla on kosketuspinta Minttuun lapsi- ja nuorisotyön tai musiikkitoiminnan kautta. Lähetystyötä on tehty laaja-alaisesti, myös saavuttamattomien kansojen parissa.

 

 

Vantaan kaduille ja kauppakeskuksiin on vuosien aikana jalkauduttu esimerkiksi maalaismarkkinoiden, joulupukkiaktion ja kirpputorityön merkeissä.

 

Seurakunnalla on ollut hyvät ja toimivat suhteet alueen kouluihin, mikä mahdollistaa yhteistyön jatkumisen nykyäänkin. Joulun sanomaa välitetään tänä vuonna lapsille kutsumalla heidät Minttukuoron toteuttaman Yllätys tallissa -musikaalin koululaisnäytökseen.

 

Vantaa on asukasluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Äidinkielenään vantaalaiset puhuvat ainakin 120:tä kieltä, 10 000 aikuista kasvattaa lapsiaan yksinhuoltajana, ja kaupungissa toimii toistakymmentä tuhatta yrittäjää. Vantaan vankilassa on 200 vankipaikkaa. Yksistään Vantaan itäisellä alueella on kuutisenkymmentä päiväkotia ja kolmetoista alakoulua.

 

Minttulaisilla onkin yksi yhteinen rukousaihe.

 

– Pyydämme Jabesin tavoin Jumalaa laajentamaan aluettamme, jotta voisimme seurakuntana viisaasti ja rohkeasti toteuttaa meille annettua tehtävää olla valona Vantaalla.

 

 

Kiitollisena ja tehtävä kirkkaana mielessään Minttukirkon väki viettää 50-vuotisjuhlaansa 1.–2. joulukuuta.

 

 

Minttukirkon toimitustiimi
48/2018

UutisetJordaniassa Katja Köykkä eli rinnallakulkijana läpi sodan kauhut ja äitien surun.
PääkirjoitusSuomi on kulutusyhteiskunta, vaikka sen määritelmä onkin yhtä viileä ja synkkä kuin marraskuu. Kulutusyhteiskunta tarkoittaa vaurasta ja yltäkylläistä yhteiskuntaa, jossa keskeistä on kulutt...
Miten onFidan Bisnestiimi on jo pitkään yhdistänyt yrittäjiä, joille lähetystyö on sydämen asia.

Koordinaattori Hannu Suni, mielikuvissa yrittäjät puhuvat tapaamisissa paljon li...
UutisetLapsiperheitä on kaikkialla. Yhteiset tilanteet herkistävät myös seurakunnan sanomalle.
UutisetMinttukirkon historiankirjat välittävät kuvaa ideoivasta ja rohkeasta seurakunnasta.
UutisetItä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen sali täyttyi kuulijoista, kun piispa, dosentti Jari Jolkkonen ja avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja keskustelivat uskon ja tieteen suhte...
UutisetLankeemusten yleisin syy on elämän salakavala kahtia jakautuminen.
KolumniMarraskuun toinen sunnuntai, erityisen merkityksellinen. Niin kauan kuin oma isä elää, se on hänen päivänsä, rakkauden ja kiitollisuuden täyttämä. Vuosien myötä entistä tärkeämmäksi on käynyt...
MuutHaastava sairaus ei lannistanut Jere Sandellia. Jumalan sanasta hän ammentaa voimaa, rohkeutta ja toivoa pimeisiin päiviin.
PikavisiittiJärjestelmäarkkitehti ja vanhimmistoveli Jooram Mäkinen ottaa tehtävänsä vakavasti, vaikka elämässä muuten on koko ajan jokin vitsi meneillään.
MielipideOnko yleinen tapa saanut hämärtää mielemme ja sydämemme niin, että Luukkaan evankeliumissa (2:1–20) kerrottu enkelien ja taivaallisen sotajoukon sanoma Vapahtajan syntymästä onkin kadonnut sen myötä,...
MielipideHuomattavimmat erot luterilaisessa ja helluntailaisessa kastekäytännössä näkyvät seuraavissa sanapareissa: Lapsikaste – uskovien kaste, valelukaste – upotuskaste, vanhempien uskontunnustus – oma...
MielipideVapaakristillisten seurakuntien toiminnassa tapahtui 1980-luvun loppupuolella merkittävä muutos. Silloin sunnuntain päiväkokouksia alettiin kutsua jumalanpalveluksiksi. Tässä mentiin mielestäni...
MuutLuonnon keskellä Outi Rossi hiljentyy ja ihmettelee Jumalan luomistyön kauneutta. Rukouksessa syntyy sanoja ja säveliä.
Johtaja-ainesta
Unelmana rakkauden parantamat perheet
Kutsu kantaa yhä
Kun pastorista tuli kiinteistönvälittäjä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!