Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 26.11.2018 15:26
Seurakunnan elinkaareen mahtuu iloja ja suruja

Vantaan Minttukirkossa vietetään 50-vuotisjuhlaa

Minttukirkossa kokoontuu Warkkiolkkariin viikoittain viitisenkymmentä lasta. Yksi harrastepajoista on King´s Kids -tanssiryhmä, joka on käynyt esiintymässä muun muassa kauppakeskus Jumbossa. Kuva: Jani Alanko

Vuosi 1968 on jäänyt monien mieleen muun muassa ihmisoikeusaktivisti Martin Luther King Jr:n salamurhan vuoksi. Tikkurilassa kokoontuneelle Korson helluntaiseurakunnan rukouspiirille samainen vuosi oli rohkean ja tulevaisuuteen katsovan uskon askeleen ottamisen aikaa sen itsenäistyessä seurakunnaksi.

 

Ensimmäinen kokoontumispaikka noin viisikymmenhenkiselle seurakunnalle löytyi omakotitalosta Tikkurilan Krassitieltä. Alun perin Tikkurilan helluntaiseurakunnan nimellä toiminut yhteisö muutti 2000-luvulla nimensä Vantaan Minttukirkoksi nykyisen sijaintinsa, Minttutien, mukaan.

 

 

Kipeä tie avoimuuteen

Seurakunnan elämässä on viidenkymmenen vuoden aikana käyty läpi suruja ja iloja, pettymyksiä ja yllätyksiä sekä epäonnistumisen ja onnistumisen tunteita.

 

Vaikeiden vaiheiden kautta on kasvettu avoimuuteen. Se onkin yksi Minttukirkon perusarvoista ja tarkoittaa muun muassa läpinäkyvyyttä viestinnässä sekä kykyä ja rohkeutta kommunikoida myös ongelmista riittävän ajoissa.

 

Avoimuuden lisäksi keskinäisen kanssakäymisen peruspilareiksi on nostettu yhteys ja kunnioitus. Yhteyttä rakennetaan jumalanpalvelusten lisäksi niiden jälkeisillä kirkkokahveilla. Minttukirkko haluaa olla matalan kynnyksen seurakunta, jonne kuka tahansa voi tulla ja kokea tulleensa nähdyksi, kuulluksi ja hoidetuksi.

 

 

Valona Vantaalla

Minttukirkko on aina ollut aktiivinen toimija. Monilla on kosketuspinta Minttuun lapsi- ja nuorisotyön tai musiikkitoiminnan kautta. Lähetystyötä on tehty laaja-alaisesti, myös saavuttamattomien kansojen parissa.

 

 

Vantaan kaduille ja kauppakeskuksiin on vuosien aikana jalkauduttu esimerkiksi maalaismarkkinoiden, joulupukkiaktion ja kirpputorityön merkeissä.

 

Seurakunnalla on ollut hyvät ja toimivat suhteet alueen kouluihin, mikä mahdollistaa yhteistyön jatkumisen nykyäänkin. Joulun sanomaa välitetään tänä vuonna lapsille kutsumalla heidät Minttukuoron toteuttaman Yllätys tallissa -musikaalin koululaisnäytökseen.

 

Vantaa on asukasluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Äidinkielenään vantaalaiset puhuvat ainakin 120:tä kieltä, 10 000 aikuista kasvattaa lapsiaan yksinhuoltajana, ja kaupungissa toimii toistakymmentä tuhatta yrittäjää. Vantaan vankilassa on 200 vankipaikkaa. Yksistään Vantaan itäisellä alueella on kuutisenkymmentä päiväkotia ja kolmetoista alakoulua.

 

Minttulaisilla onkin yksi yhteinen rukousaihe.

 

– Pyydämme Jabesin tavoin Jumalaa laajentamaan aluettamme, jotta voisimme seurakuntana viisaasti ja rohkeasti toteuttaa meille annettua tehtävää olla valona Vantaalla.

 

 

Kiitollisena ja tehtävä kirkkaana mielessään Minttukirkon väki viettää 50-vuotisjuhlaansa 1.–2. joulukuuta.

 

 

Minttukirkon toimitustiimiJaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!