Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 22.3.2017 12:16

Vantaa rukoilee -tilaisuudet vetävät väkeä

Vantaalla ei ole yhtä selkeää keskustaa, vaan sille on ominaista esikaupunkimaiset lähiöt. Vantaa rukoilee -illoissa siunataan kaupungin päättäjiä ja rukoillaan, että evankeliumin muuttava voima koskettaisi kotikaupungin asukkaita. Kuva: Markus BäckroosSyksystä 2016 lähtien Vantaan helluntaiseurakunnat ovat järjestäneet yhteisen rukoustapahtuman noin kerran kuukaudessa.

– Vantaa rukoilee -illat saivat alkunsa sen jälkeen, kun seurakuntien pastorit olivat alkaneet kokoontua. Muutamalta yksittäiseltä seurakuntalaiselta tuli myös yhteydenottoja, joissa toivottiin yhteisiä rukoustapahtumia, kertoo Vantaan Kotikirkon pastori Jari Vahtera.

Rukousillat järjestetään vuorollaan eri seurakuntien tiloissa. Yhtä toteuttamisformaattia ei ole, vaan tilaisuudet muodostuvat järjestäjäseurakuntiensa näköisiksi.

Pop corn -rukousta ja Jippiilauluja

Tämän vuoden ensimmäiseen Vantaa rukoilee -tilaisuuteen kokoonnuttiin Minttukirkkoon, jonka työalueena on Tikkurilan seutu. Illan kohderyhmäksi oli valittu Vantaan lapset ja nuoret.

Korson helluntaiseurakunnan Jippii-kuoro johdatti ihmiset ylistykseen ja pop corn -rukoukseen, jossa eri puolilta kirkkosalia kuului lyhyitä kiitoksia ja pyyntöjä. Rukousillan lopuksi kaikkia Vantaan helluntaiseurakunnissa lasten ja nuorten parissa toimivia työntekijöitä siunattiin.

– Näen yhteisen rukouksen suurena siunauksena kotikaupungillemme, toteaa Korsossa seurakuntapastorina työskentelevä Krista Valtanen ja iloitsee siitä, että pastorikollegojen sitoutuminen rukousiltoihin on ollut esimerkillistä. Liesikappelin pastori Päivi Tyrni  muistuttaa Jeremian kirjaan tallennetusta kehotuksesta harrastaa kotikaupungin parasta.

– Toivon, että rukousyhteys voi tulevaisuudessa vahvistua ja laajentua myös muiden seurakuntien kanssa, visioi Tyrni.

Seurauksena siunaus

Vantaan helluntaiseurakuntien yhteistyö on viime aikoina tiivistynyt eri saroilla.

– Vantaan pastoreiden keskinäinen yhteys ja yhteistyö on hienoa. On upeaa jakaa työn haasteita, tavoitteita ja siunauksia, sanoo Korson helluntaiseurakunnan lapsi- ja nuorisotyöstä vastaava pastori Markus Bäckroos.

Pastoritapaamisten ja rukousiltojen lisäksi yhteisten koulutusten järjestämistä pidetään mahdollisena.

– Voisimme hyödyntää eri seurakuntien osaamista ja vahvuuksia, perustelee Tyrni.

– Toivon myös, että yhteistyömme johtaa jossakin vaiheessa koko kaupunkia koskettavan evankelioimistapahtuman järjestämiseen.

Kevään kuluessa vantaalaiset isännöivät Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Uudenmaan ja Suur-Helsingin alueiden työntekijäpäiviä. Yhdessä suunniteltu tapahtuma järjestetään Korson helluntaiseurakunnassa.

– Työntekijäpäivien teemana on yhteys. Olemme kutsuneet Arto Hämäläisen puhumaan yhteyden teologiasta. Sen jälkeen kuullaan kommentti- ja kokemuspuheenvuoroja, kertoo Jari Vahtera ja toivottaa alueen vastuunkantajat tervetulleeksi Vantaalle.

– Yhteyden vaaliminen on aina Jumalan mielen mukaista, ja siihen on kätketty siunaus, vakuuttavat Vantaan pastorit.


Mira Kariluoto

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!