Maanantai 18. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Eetu, Edvard
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Vankilatyötä uudistetaan

Vankilatyölle palkattiin valtakunnallinen yhdyshenkilö.Hyvä Sanoma ry ja Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö (KAN) ovat purkamassa päällekkäistä toimintaansa vankilatyössä. Yhdistykset pyrkivät luomaan helluntaiseurakuntien vankilatyöhön yhtenäisemmän rakenteen, jonka avulla on tarkoitus selkeyttää  iranomaisyhteistyötä, tukea vankilalähettejä ja edistää valtakunnallisten hankkeiden toteuttamista.

Käytännön askeleena Kan ry on palkannut vankilatyön valtakunnalliseksi yhdyshenkilöksi Hyvä Sanoma ry:n vankilatyön aluekoordinaattori Vesa Rautasaaren Saarijärveltä. Myös paikallinen helluntaiseurakunta osallistuu palkkaukseen. Rautasaari aloittaa tehtävässään helmikuun alussa.

Kevään aikana uudistusta valmistelevaa työryhmää laajennetaan, ja siihen osallistuu myös Elämä ja Valo ry:n edustaja. Vankilatyön suurimmaksi haasteeksi on koettu vankien kohtaaminen evankeliumilla sekä heidän tukemisensa ja kuntoutuksensa etenkin vapautumisen jälkeen.

Viranomaiset arvostavat

Yli 30 vuotta alalla toiminut Vapauteen hallitusti -hankkeen projektityöntekijä Sakari Pihlaja iloitsee uusista kehittämistoimenpiteistä.

– Kaksi järjestöä on tehnyt paljon päällekkäistä työtä. Nyt yhteistyötä voidaan tiivistää palkatun henkilön kautta, Pihlaja sanoo.

Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahden mukaan helluntaiseurakuntien vankilalähettien työssä on ollut suuri Jumalan siunaus, joka näkyy tulosten lisäksi viranomaisten arvostuksena ja luottamuksena toimintaa kohtaan.

– Nyt tehtävä uudistus on tärkeä, jotta vankilalähetit saavat jatkossa entistä paremman tuen herätysliikkeen yhteisöiltä ja seurakunnilta,
Lahti toteaa.

Työryhmässä on pohdittu myös vankilalähetystyön nimen lyhentämistä muotoon vankityö tai vankilähetystyö.


Leevi Launonen

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!