Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 23.6.2016 20:17

Valtter Luoto: Neuvommeko Kaikkivaltiasta?

Valtter Luoto oli Anne Palmin haastattelussa Juhannuskonferenssin torstai-iltapäivän Talk about Awesome God -teemafoorumissa. Kuva: Elina Rautio

 

– Mitä enemmän on tullut kokemusta, sitä suuremmaksi Jumala on tullut – ja sitä pienemmäksi minä olen tullut Jumalan edessä, hän jatkoi.

 

Luoto muistutti, että Jumalan kaikkivaltius tarkoittaa todellakin sitä, että hänellä on kaikki valta. Ei ole olemassa mitään valtaa tai voimaa, joka olisi Jumalan yläpuolella. Jumala on Saatanankin Jumala.

 

Kaikkivaltias ei kuitenkaan aina toimi siten kun toivoisimme.

– Jumalakuvamme rakentuu usein sen varaan, että odotamme Jumalan tekevän aina sen, mitä pyydämme. Uskomme tulisi sen sijaan olla sen varassa, mitä hän on itsestään ilmoittanut Sanassaan: hän on luvannut pitää huolta ja kääntää kaiken parhaaksemme.

 

Emme voi myöskään lähteä siitä, että Jumala antaa vastauksen kaikkiin kysymyksiimme.

 

– Jumala ei vastannut Jobinkaan miksi-kysymyksiin. Hän vastasi aivan toisella tavalla: ilmoittamalla itsensä.

 

Seurakuntaneuvoksen mukaan Jumalan suuruuden oppii tuntemaan nimenomaan vaikeuksien kautta eli silloin, kun omat voimamme loppuvat.

– Kyllä meillä pyyntöjäkin saa olla, mutta monta kertaa neuvomme Jumalaa. Kuinka vapauttavaa onkaan jättää asiat suuren Jumalan ratkaistavaksi ja sanoa: ”Tapahtukoon sinun tahtosi.”

 

Elina Rautio

 Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!