Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 12.5.2016 00:00

Vainojen rinnalle herätystä

Evankelioivat kokoukset niittävät suosiota Intiassa Kandhamalin alueella, joka viime vuosina on tullut tunnetuksi kristittyihin kohdistuneesta vainosta.

Vuonna 2008 kristittyjä epäiltiin syyllisiksi hindujohtaja Saraswatin kuolemaan, mistä hurjistuneena äärihindut tuhosivat satoja kirkkoja ja koteja ja ajoivat kymmeniä tuhansia kristittyjä pakoon viidakkoon kuukausiksi. Johtajan murhaajiksi ilmoittautui lopulta toinen ryhmä, mutta se ei poistanut kokonaan vihaa kristittyjä kohtaan. Tänäkin vuonna heihin kohdistuneita väkivallantekoja on rekisteröity 26.

Viime elokuusta alkaen vainojen tyyssijassa on kuitenkin virinnyt myös uudenlaista kiinnostusta kristinuskoa kohtaan. Christian Aid Mission -järjestön mukaan paikallinen kristittyjen ryhmä on pitänyt alueella 14 tilaisuutta, joista jokaiseen on osallistunut 1 000–2 000 hindua ja animistia.

– Saamme Jumalan armosta pitää kokouksia siellä, missä ennen oli väkivaltaa ja kuolemaa, nimettömänä pysyttelevä pastori sanoi CAM:lle. Kandhamalin herätyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Uusi Tie.

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!