Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 22.6.2020 09:39

Vähän erilainen leiri

Helsingin Saalem-seurakunnassa järjestetyn etäleirin toteuttaminen teetti paljon työtä mutta lapsityön johtaja Katri Salmela on tyytyväinen, että tarttui joukkoineen uuteen haasteeseen. Kuva: Joonas Kurppa
Kisat, pelit ja leikit onnistuivat myös etäleirillä.  

Helsingin Saalem-seurakunnan lastenleiri järjestettiin tänä kesänä poikkeusolosuhteiden vuoksi etäleirinä. Alakouluikäisille suunnatulle leirille osallistui 29 lasta. Yhtä suuri joukko vapaaehtoisia oli valmistelemassa ja toteuttamassa leiriä, muun muassa lavastuksessa, tekniikassa, bändissä ja ohjaajina.

 

– Pyrimme ottamaan mukaan mahdollisimman paljon lapsille tuttuja leiriimme yleensä kuuluvia elementtejä, kertoo etäleiriä luotsannut Saalem-seurakunnan lapsityön johtaja Katri Salmela.

 

Tällaisia olivat esimerkiksi pienryhmät ohjaajineen, harrastepajat, raamattutunnit ja iltatilaisuus, joka järjestettiin yhtenä iltana.

Etäleiri toteutettiin 8.-11. kesäkuuta Zoomin ja Discordin kautta live-lähetyksinä. Leirin ”komentokeskus” oli Saalemissa.

 

– Erityisesti leirin alkuvaiheessa oli haasteita tekniikan kanssa mutta onneksi meillä oli loistava tekniikkatiimi, Salmela toteaa.

 

Useimmille lapsille erilaisten sähköisen alustojen kanssa toimiminen oli tullut tutuksi jo kevään aikana etäkoulussa, ja he suhtautuivatkin etäyhteyksin toteutettuun leiriin sangen mutkattomasti.

 

Raamattutunneista vastuussa ollut Hanna Vuorinen toteaa, että etäleirillä opetustuokioiden on oltava riittävän lyhyitä ja ne on rakennettava mahdollisimman luovasti. Parikymmentä minuuttia kestäneet raamattuhetket koostuivat opetukseen liittyvästä videosta, haastattelusta ja noin viiden minuutin opetusosuudesta.

 

– Osa ohjaajista kertoi, että raamattutuntien jälkeisissä pienryhmissä oli syntynyt hyviä keskusteluja. Sitä edesauttoi osallistujille ennen leiriä toimitettu materiaalipaketti.

 

Peppi Ahonen, 9, etäleireili kolmen muun tytön kanssa kaverinsa luona, jossa viisikko yöpyi puutarhaan pystytetyissä teltoissa. Vaikka leiriläinen kaipasi Kukkolaa, seurakunnan tuttua leirikeskusta, hän oli tyytyväinen siihen, että etäleiri järjestettiin.

 

– Tällä leirillä oli enemmän vapaa-aikaa kuin aiemmilla, ja se oli kiva juttu. Vähän harmitti se, kun tekniikan kanssa oli välillä ongelmia, muoti- ja leikkipajoihin osallistunut Peppi Ahonen sanoo.

Katri Salmelan mukaan etäleirin toteuttaminen teetti kovasti työtä mutta kannatti.

 

– Leiri sujui paremmin kuin odotin. Vuorovaikutus niin lasten kanssa kuin lasten kesken oli ihan parasta. Kisat, pelit ja leikit onnistuivat myös etäleirillä.

 

– Saimme myös sellaista kokemusta, jota hyödynnämme tulevien leirien ohjelmassa. Otamme esimerkiksi jatkossa leireiltä yhteyden lähetystyöntekijöihimme, jotka olivat nyt etäleirillä mukana Matka maailman ympäri -pajassa.

 

 Marika AnttilaJaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!