Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 6.10.2016 00:00

Uutta tietoa homoparien lapsista

Professori Mark Regneruksen (oik.) kutsui Suomeen Aito avioliitto ry. Kuvassa myös yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Kuva: Lari LaunonenAito avioliitto ry järjesti perjantaina 23. syyskuuta eduskunnan pikkuparlamentissa kansalaisinfon, jossa puhui amerikkalainen yhteiskuntatieteilijä Mark Regnerus. Regnerus tunnetaan laajasta tutkimuksestaan, jossa tutkittiin homoseksuaalisissa suhteissa eläneiden vanhempien lapsia.

– Keskimäärin homoseksuaalit ovat muuhun väestöön nähden korkeammin koulutettuja ja tienaavat paremmin. Lisäksi heille ei tule vahinkoraskauksia; lapsi on aina haluttu, Regnerus kertoi.

– Voisi siis kuvitella, että lesboäitien tai homoisien lapset voivat muita paremmin.

Vuonna 2012 julkaistu tutkimus toi kuitenkin esiin kymmeniä ongelmia, joita homoseksuaalisissa parisuhteissa eläneiden vanhempien lapsilla on myöhemmin elämässään.

Regneruksen mukaan moni uskoo tieteen osoittaneen, että samaa sukupuolta olevien pariskuntien lapsilla ei ole enempää ongelmia verrattuna heterovanhempien lapsiin.

– Asia ei ole näin. Tutkimus homopariskuntien lapsista on vasta lapsenkengissään.

Tilaisuudessa puhuivat myös KD:n kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen. Lauantaina Regnerus oli puhujavieraana Aito avioliitto ry:n syysjuhlassa Helsingin Kallion setlementtitalolla.

(RV)

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!