Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 17.11.2016 07:00

”Unesco-päätöksen takana ehkä uhkailua”

RV-TV:ssä haastatellut asiantutijat arvioivat, että YK:n kulttuurijärjestö Unescon Temppelivuori-päätöslauselman taustalla on esiintynyt painostusta.

– Esimerkiksi Unescon johtaja Irina Bokovan, joka on kieltäytynyt laittamasta päätöslauselmaa täytäntöön, henkeä on uhattu, ICEJ:n Suomen osaston toiminnanjohtaja Kari O. Niemi sanoi RV-TV:n uutiskeskustelussa.

Temppelivuori-päätöslauselman mukaan alueen paikoista käytetään vain islamilaisia nimityksiä. Päätös kyseenalaistaa Temppelivuoren alueen historiallisen yhteyden juutalaisuuteen ja kristinuskoon.

Suomi äänesti tyhjää

Suomi–Israel-yhdistysten liiton varapuheenjohtaja Risto Huvilan mukaan YK:ssa ”totuutta ei ole koskaan väärennetty näin vahvasti”.

– Suomen edustajat pistävät päänsä pensaaseen eivätkä puolusta totuutta.

Suomi äänesti äänestyksessä tyhjää. Huvila epäili monien maailmanperintökomiteaan kuuluvien maiden saavan taloudellista tukea arabimaista, jotka ovat olleet aktiivisina Temppelivuori-päätöslauselman taustalla.

Unescosta on muodostunut tärkeä näyttämö palestiinalaisten itsenäisyyspyrkimyksille. Järjestö hyväksyi Palestiinan jäsenekseen vuonna 2011.


Anssi Tiittanen

Koko RV-TV-keskustelu on katsottavissa .

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!