Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Ukrainalaisseurakunnan elämä elpyi

Slavjanskin helluntaiseurakunnan tiimi on tehnyt avustustyötä ja pitänyt tilaisuuksia muun muassa Marinkan pikkukaupungissa. Rintamalinjalle on syntynyt myös useita uusia seurakuntia.Taistelujen taukoaminen Ukrainassa on mahdollistanut seurakuntatyön elvyttämisen sisällissodan rintamalinjan lähistöllä sijaitsevissa seurakunnissa.

Slavjanskissa maan itäosassa toimiva Ukrainan Helluntaikirkon jäsenseurakunta joutui toissa vuonna käytännössä keskeyttämään toimintansa, kun seurakuntalaiset pakenivat sotaa. Taisteluissa menehtyi satoja kaupunkilaisia; heidän joukossaan useita seurakuntalaisia.

Nyt noin 350-jäsenisen yhteisön jäsenmäärä on palautumassa ennalleen, uutisoi Avainmedia verkkosivuillaan.

– Pakolaiset ovat palanneet. Uusia jäseniä, etenkin nuoria, on tullut seurakuntaan, pastori Aleksandr Pavenko kertoo.

Pavenkon ja hänen Elisabeth-puolisonsa kaksi poikaa ja kaksi seurakunnan diakonia siepattiin ja tapettiin raa’asti helluntaina 2014. Perheen kolmas poika sai kranaatinsirpaleita kehoonsa mutta on toipumassa.

Surun keskellä pastoriaviopari iloitsee seurakuntalaisten aktivoitumisesta ja uusien ihmisten uskoon tulemisista. Seurakuntalaiset muun muassa auttavat ihmisiä vaurioituneiden asuntojen siivoamisessa ja kunnostamisessa sekä toimittavat ruoka-apua. Vastikään eräässä tilaisuudessa 45 ihmistä sai Pyhän Hengen kasteen.

– Olemme elävämpi, lämpimämpi ja uhrautuvampi yhteisö kuin ennen. Toki teimme jo ennen sotaakin laajaa sosiaalista työtä, Suomessa vastikään vierailleet Pavenkot kertovat Avainmedian jutussa.

Seurakunta elvyttää myös mediatyötään. Taisteluissa tuhottua ja ryöstettyä kamerakalustoa korvaamaan seurakunta sai Avainmedialta lahjaksi käytettyjä kameroita.


Heikki Salmela

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!