Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 19.8.2020 10:11

Tutkimus: Yhteinen ylistys tärkeää nuorille aikuisille

Moni nuori aikuinen kaipaa jumalanpalvelusten yhteisiä ylistyshetkiä. Ylistyksen tärkeä rooli voi selittää myös ikäluokan vaisua osallistumista korona-ajan nettijumalanpalveluksiin. Kuva: Shutterstock

Kristityille noin 20–40-vuotiaille nuorille aikuisille karismaattinen ylistys on tärkeä osa jumalanpalvelusta, kertoo Barna Groupin uusi tutkimus.

 

Amerikkalaistutkimus pureutui pandemia-ajan jumalanpalveluselämään. Siinä havaittiin muun muassa, että nuoret aikuiset ovat seuranneet hyvin vähän nettijumalanpalveluksia. Tutkijoiden mukaan tämä voi kertoa siitä, että nuorten aikuisten parissa korostuu yhteisen ylistyksen tärkeä rooli, joka nettijumalanpalveluksissa jää toteutumatta.

 

Yleisesti ylistysmusiikki ja ääneen rukoilu näyttivät olevan keskeisiä jumalanpalveluksen elementtejä eri-ikäisille ja eri kirkkokuntiin kuuluville. 

 

Iäkkäämmälle väelle riitti usein näiden rauhallinen läsnäolo jumalanpalveluksissa ja perinteinen musiikkityyli, kun taas noin 20–40-vuotiaista yli kolmannes korosti ylistyksen ja rukouksen tärkeyttä osana tilaisuuksia ja moni kaipasi ylistysmusiikkiin elävyyttä ja karismaattisuutta. Toisaalta nuoret aikuiset olivat muita avoimempia myös mietiskelevää ylistystä kohtaan.

 

Eniten eläväisen ylistyksen kaipuuta ilmeni helluntailaistyyppisten yhteisöjen piirissä. Kirkkokunnan ja iän lisäksi mieltymyksiä ohjasi etninen tausta. 

Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!