Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 7.9.2020 10:57

Tutkimus: Monille evankelisille Jeesus ei ole Jumala

Nykykulttuurin ja -kristittyjen käsitys Jeesuksesta on muuttumassa, vaikka Raamattu viestii selvästi, että Jeesus on Jumala. Kuvassa Kristus-patsas Brasilian Rio de Janeirossa. (Shutterstock)

Yli puolet amerikkalaisista aikuisista ja jopa 30 prosenttia maan evankelisista kristityistä ajattelee, että Jeesus ei ole Jumala, vaan lähinnä suuri opettaja. Tieto selviää tuoreesta State of Theology -tutkimuksesta, jonka tekivät Ligonier Ministries ja LifeWay Research.

 

Maaliskuussa tehtyyn tutkimuskyselyyn vastasi noin 3 000 amerikkalaista aikuista, joista yli 600 oli evankelisia uskovia.

 

– Kun ympäröivä kulttuurimme lisääntyvästi hylkää moraalisen kompassinsa, ikävä kyllä tunnustavat evankeliset ajautuvat pois Jumalan ehdottomista normeista Raamatussa, kommentoi Ligonier Ministriesin edustaja ja raamattukoulutusjohtaja Stephen Nichols Christian Postin mukaan.

 

– Tämä on kristityille aika opiskella Kirjoituksia ahkerasti, olla luottavaisesti tekemisissä kulttuurimme ihmisten kanssa ja todistaa pelottomasti sitä minäkuvaa ja pelastavaa työtä, joka on –– Jeesuksessa Kristuksessa.

 

Myös aiemmissa tutkimuksissa on ollut selviä viitteitä siitä, etteivät amerikkalaiset tunnusta Jumalan kaikkivaltiutta enää yhtä laajasti kuin ennen, eikä kristittyjen tulisi olettaa, että ihmiset tuntevat saati tunnustavat raamatulliset perusasiat.Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!