Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 15.2.2016 00:00

Tutkimus: Miesten kirkossakäynti tukee puolisoiden onnellisuutta

Pariskunnat, joista vain mies osallistuu säännöllisesti jumalanpalveluksiin tai jotka osallistuvat jumalanpalveluksiin yhdessä, ovat  onnellisempia kuin ne avio- tai avoparit, joissa kumpikaan ei osallistu tai vain nainen osallistuu. Asia ilmeni vastikään julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa.

Better Together: Religious Attendance, Gender, and Relationship Quality -tutkimuksen mukaan niistä pariskunnista, joissa mies osallistui säännöllisesti jumalanpalveluksiin joko yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa, 78 prosenttia puolisoista luonnehti itseään ”hyvin onnelliseksi” tai ”erittäin onnelliseksi”.

Liitoissa, joissa vain nainen kävi jumalanpalveluksissa, itseään hyvin tai erittäin onnelliseksi kuvasi puolisoista vain 59 prosenttia. Kahden  jumalanpalveluksessa käymättömän ihmisen suhteessa vastaava luku oli 67.

Tutkijoiden mukaan miesten uskonnollinen osallistuminen hyödyttää heidän ihmissuhteitaan mahdollisesti siksi, että uskonnolliset yhteisöt lukeutuvat niihin harvoihin amerikkalaisinstituutioihin, joissa miehiä rohkaistaan omistautumaan perheelleen.

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!