Tiistai 17. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Aili, Aila, Hildegard, Hildegerd
Julkaistu 15.2.2016 00:00

Tutkimus: Miesten kirkossakäynti tukee puolisoiden onnellisuutta

Pariskunnat, joista vain mies osallistuu säännöllisesti jumalanpalveluksiin tai jotka osallistuvat jumalanpalveluksiin yhdessä, ovat  onnellisempia kuin ne avio- tai avoparit, joissa kumpikaan ei osallistu tai vain nainen osallistuu. Asia ilmeni vastikään julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa.

Better Together: Religious Attendance, Gender, and Relationship Quality -tutkimuksen mukaan niistä pariskunnista, joissa mies osallistui säännöllisesti jumalanpalveluksiin joko yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa, 78 prosenttia puolisoista luonnehti itseään ”hyvin onnelliseksi” tai ”erittäin onnelliseksi”.

Liitoissa, joissa vain nainen kävi jumalanpalveluksissa, itseään hyvin tai erittäin onnelliseksi kuvasi puolisoista vain 59 prosenttia. Kahden  jumalanpalveluksessa käymättömän ihmisen suhteessa vastaava luku oli 67.

Tutkijoiden mukaan miesten uskonnollinen osallistuminen hyödyttää heidän ihmissuhteitaan mahdollisesti siksi, että uskonnolliset yhteisöt lukeutuvat niihin harvoihin amerikkalaisinstituutioihin, joissa miehiä rohkaistaan omistautumaan perheelleen.

Jaa
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!