Tiistai 10. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Jutta, Judit, Jutta
Julkaistu 3.12.2019 15:55

Tutkimus: Euroopassa 25 prosentilla juutalaisvastaisia näkemyksiä

Hakaristein töherretty juutalainen hautausmaa Ranskassa lähellä Strasbourgia. Kuva viime helmikuulta. Kuva: Shutterstock

Noin neljännes Euroopan väestöstä suhtautuu kielteisesti juutalaisiin yhteisöihin, kertoo kunnian­loukkauksia ja solvauksia ehkäisevän Anti-Defamation Leaguen (ADL) tuore tutkimus.

 

ADL teki huhti-kesäkuussa 2019 selvityksen noin 9 000 aikuiselle 18 maasta. Se sisälsi
11 väitettä, joihin noin 25 prosenttia eurooppalaisista vastaajista reagoi juutalaisvastaisin ilmauksin. Väitteet koskivat muun muassa juutalaisten valtaa liike-elämässä, heidän lojaaliuttaan Israelille ja haluaan pitää holokaustin muisto elossa, uutisoi Christianheadlines.com.

 

Tutkimus osoitti antisemitistismin ilmeisen kasvun etenkin Keski- ja Itä-Euroopassa. Esi­merkiksi Puolassa kasvua oli 11 ja Ukrainassa jopa 14 prosenttia.

 

– Nämä löydöt palvelevat voimakkaana herätteenä siihen, että paljon [koulutus]työtä on jäljellä, kommentoi ADL:n toimitusjohtaja Jonathan A. Greenblatt.

 

Viime aikoina myös monet maailman johtajat ovat ilmaisseet huolensa antisemitismin noususta. Eräs brittigallup ennakoi, että jos vasemmistoehdokas Jeremy Corbyn valittaisiin pääministeriksi, puolet Britannian juutalaisista harkitsisi maastamuuttoa.

 

 

Ruut AhonenJaa
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!