Perjantai 22. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Vihtori
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Turussa muistettiin holokaustin uhreja

Juhlavieraat kutsuttiin lopuksi lavalle kukitettavaksi. Salin koristelussatyhjät tuolit symboloivat holokaustissa elämänsä menettäneitä, joiden paikkaa ei voi täyttää. Kuva: Aarto LautsamoTurun helluntaiseurakunnan saliin kokoontui viime torstaina lähes kaksisataa ihmistä kunnioittamaan holokaustin uhrien muistoa. Juhlaa vietetään kansainvälisesti 27.1., jolloin Auswitchin kuolemanleirin portit avattiin ja vangit päästettiin vapauteen.

Teemana oli Toivo, Hatikva, joka elää kauheimpienkin tekojen keskellä ja jälkeen. Toivo näkyi heprealaisissa lauluissa, holokaustissa kuolleen unkarinjuutalaisen Hannah Seneshin elämäntarinassa ja holokaustin lasten Agnes ja Joszef Kutin todistuksissa. Agnes selviytyi ihmeellisesti, kun juna, jossa juutalaisia kuljetettiin Auswitchiin, ajautui väärille raiteille. Joszefin äiti pelastui, kun sotilas työnsi hänet marssilla ojaan ja hän pääsi pakoon.

Joszef korosti, että oli myös niitä, jotka auttoivat juutalaisia. Hän vertasi näitä rohkeita ihmisiä heihin, jotka rakastavat Israelia tänään.

Israelin lähetystösihteeri Arezoo Hersel kertoi, että kaksi kolmasosaa Euroopan juutalaisista tapettiin holokaustin aikana. He olivat tavallisia ihmisiä, eivät numeroita. Monet kieltävät holokaustin ja antisemitismin, joka toteutuu nykyään muun muassa juutalaisiin kohdistuneina  terrori-iskuina.

– Meidän pitää yhdistää voimamme taistelussa antisemitismiä vastaan, ettei holokausti koskaan toistuisi.


Selene Jokisaari

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!