Tiistai 31. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Irma, Irmeli
Julkaistu 3.11.2016 00:00

Traktaattipiirtäjä Jack Chick kuollut

Sarjakuvatraktaateistaan kuuluisa amerikkalainen Jack Chick on kuollut. ”Jumalan sarjakuvataiteilijaksi” kutsuttu Chick kuoli vanhuuteen 92-vuotiaana.

Chick tuli tunnetuksi fundamentalistissävytteisistä evankeliointilehtisistään, joissa hän paitsi kertoi pelastuksesta myös varoitti Jumalan tahdon vastaisina pitämistään ilmiöistä rockmusiikista ja roolipeleistä okkultismiin. Usein kadotustuomion uhka leijuu traktaateissa myös nimikristittyjen ja muiden uskontojen harjoittajien yllä.

Taiteilijauransa aikana Chick laati satoja traktaatteja, ja niitä on painettu eri kielillä yli 500 miljoonaa kappaletta.

Vaikka Chickin tyyli jakoi mielipiteitä myös evankelisten kristittyjen keskuudessa, lukuisten ihmisten on kerrottu tulleen kääntymykseen hänen lentolehtistensä vaikutuksesta. Dramaattiset tarinat ja Chickin piirrosjälki tekivät vihkosista suosittuja teetupabusseissa vierailevien nuorten keskuudessa myös Suomessa.

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!