Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 7.7.2017 12:45

Torniossa kaikui sanoma muutoksesta

Jukka Tolosen tarina ja karhea lauluääni kiinnostaa ihmisiä. Ruotsalainen musiikkilehti teki Tolosesta jutun Torniossa. Kuva: Ali Niemelä

Ex-Criminal Day -tapahtuma järjestettiin toissa viikonloppuna Torniossa.

 

Helsingin toreilla jo usein nähty tapahtuma haluttiin toteuttaa uudessa ympäristössä, ja järjestäjätaho Citymission räväkkään tyyliin sopivasti se vietiinkin sitten todella erilaiseen paikkaan, Meri-Lappiin.

 

Kuuden tunnin tapahtumassa oli mukana runsaasti puhujia, koordinaattori Ali Niemelän lisäksi muun muassa Martti Hammari, Timo Jaara, Juha Juola ja Sakari Pihlaja. Musiikissa 

kuultiin muun muassa Jukka Tolosta ja Kari Laamasta.

 

Osallistujia oli päivän mittaan muutama tuhat. Kerrallaan lavan liepeillä oli kuulijoita tyypillisesti satakunta.

 

– Sää oli loistava. 24 astetta lämmintä koko päivän, Ali Niemelä kiittelee toritapahtumalle sopivia olosuhteita.

 

 

Tuhteja todistuksia

Entiset kriminaalit kertoivat tapahtumassa omasta täyskäännöksestään. Yksi Jeesuksen muuttavasta voimasta todistaneista oli Jonathan Paaso.

 

– Paasolle tämä oli suuri juttu, kun hän on sekoillut aikanaan ikänsä Torniossa ja nyt sai todistaa Tolosen rinnalla ja soittaa hänen kanssaan, Niemelä kertoo.

 

Entinen United Brotherhood -johtaja Timo Jaara puolestaan on istunut viime vuosina Pelson vankilassa. Jaara on tullut hiljattain uskoon ja kontaktoitunut muiden vankilataustaisten kristittyjen kanssa.

 

Tapahtuma sai valtakunnallistakin huomiota, kun Yle uutisoi siitä sekä radiolähetyksessä että verkkouutisissa. Myös Haparandabladet uutisoi tapahtumaa Ruotsin puolella, ja lisäksi Jukka Tolosen nykykuulumisista oltiin kiinnostuneita ruotsalaisessa musiikkilehdessä.

 

Tapahtumassa päävastuuta kantoi Citymissio, joka hankki luvat ja järjesti äänentoiston ja vastuunkantajat paikalle. Yhteistyössä olivat mukana Kemin ja Tornion helluntaiseurakunnat, jotka hoitivat ilmoittelua, järjestivät tapahtuma-alueelle penkkejä ja järjestivät osallistujille ruokailun.

 

– Kaikki palvelivat hyvin ja into oli kova, Ali Niemelä kuvailee.

 

Tapahtuma tulkattiin myös ruotsiksi, koska Meri-Lapissa on kesäisin paljon turisteja rajan toiselta puolelta.

 

Citymissio tuottaa Ex-Criminal Day -tapahtumasta DVD:t käytettäviksi Suomen ja Ruotsin vankiloissa sekä seurakunnissa. Tempauksia on tänä vuonna luvassa vielä kolme.

 

– Tämä oli omasta mielestäni paras tapahtuma, missä olen saanut olla mukana. Kaikesta kunnia ja kiitos Jeesukselle, tämä on armoa kaikki, Ali Niemelä sanoo tyytyväisenä.

 

 

 

Anssi Tiittanen

 Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!