Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 18.8.2016 00:00

Teopolis on auennut

Teopoliksen päärakennus (oik.) ja sen viereen rakennutettu uusi oppilasasuntola (takana vas.). Kuva: Kimmo KaartamaVapaakirkolliset ovat saaneet uuden päämajan. Johtoryhmän Teopolikseksi nimeämä kampus aloitti toimintansa viime viikolla.

– Nimi tulee kahdesta sanasta: polis tarkoittaa kaupunkia tai ihmisten kokoontumispaikkaa, teo-sanan taustalla on sekä ajatus Jumalasta että teologiasta. Teopolis on kokoontumispaikka kaikenlaisille Luojan luomille ihmisille, Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoi nimen julkaisemisen yhteydessä.

Teopolis sijaitsee keskeisellä paikalla Sairaalankadulla, Tampereen yliopiston ja Tampere-talon naapurissa. Alueella toimivat Suomen Vapaakirkko, Suomen Vapaakirkon Nuoret ry, Suomen teologinen opisto, SVK-Palvelu Oy, diakoniajärjestö ViaDia ry, Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry ja kustannustalo Päivä Osakeyhtiö, joista suurin osa muutti Tampereelle entisestä päämajasta Hämeenlinnasta. Pisimmän muuttomatkan teki Suomen teologinen opisto, joka jätti jäähyväiset pitkäaikaiselle kotipaikalleen Hangon Santalassa.

Eri toimialojen johtajat näkevät muuton saman katon alle lisäävän yhteistyömahdollisuuksia niin kirkon omien toimijoiden kuin seurakuntienkin kesken.


Elina Rautio

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!