Lauantai 21. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mervi, Gunborg, Gunlög
Julkaistu 12.1.2017 00:00

Tellus kokoaa lähetysväen Lahteen

Muslimimaailman tv-evankelista Isik Abla (toinen vasemmalta) nähdään maaliskuussa Lahden lähetyskonferenssissa.Lahden helluntaiseurakunta isännöi 17.–18.3. järjestettävää Tellus-lähetyskonferenssia. Kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen lähetit, lähetysveteraanit ja pastorit.

Konferenssin pääpuhujaksi on kutsuttu turkkilaissyntyinen Isik Abla, joka tunnetaan muslimimaailman evankelistana. Hän oli aiemmin turkkilaisen suuryrityksen johdossa työskentelevä liikenainen ja aviomiehensä tavoin fanaattinen muslimi.

Vuonna 1996 Isik pakeni väkivaltaista miestään Yhdysvaltoihin, jossa uusi avioliitto huumeriippuvaisen miehen kanssa johti hänet lopulta vaikeaan masennukseen. Itsemurhaa suunnitellessaan Isik koki yliluonnollisen parantumisen ja tuli uskoon. Hän alkoi saada myös vierailukutsuja seurakuntiin.

Vuonna 2009 Isik Abla aloitti Valoa sydämeen -nimisen tv-sarjan tekemisen Kanal Hayat  -kanavalla. Turkkilaiset katsojat voivat soittaa sen suoriin lähetyksiin, ja ohjelmista on tullut hyvin suosittuja.

Tellus-konferenssin toinen päivä järjestetään Sibelius-talossa, jossa aiheena on lähetysjärjestöjen ja seurakuntien yhteistyö. Tapahtuman toisena pääpuhujana toimii pastori Samuel Tedder Jyväskylän helluntaiseurakunnasta.

www.telluskonferenssi.fi


Eero Antturi

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!