Torstai 15. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Janika, Janita, Janina, Janette, Janina, Jannika, Jeanette
Julkaistu 3.11.2016 00:00

Tampereella rakennettiin kasvatuskumppanuutta

Uskontokasvatusfoorumissa olivat edustettuina useimmat maamme kristilliset kirkkokunnat. Kokoontumisia on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain. Kuva: Janne LahtiUskontokasvatuksen foorumi kokosi viime viikon keskiviikkona Tampereen Teopolikseen lähes 80 eri kirkkokuntien ja uskonnollisten yhteisöjen vastuunkantajaa pohtimaan yhteistyötä koulujen kanssa. Kyseessä oli Opetushallituksen yhdessä kristillisten toimijoiden kanssa järjestämä ensimmäinen tällainen kokoontuminen, johon oli kutsuttu uskontokasvatuksesta vastaavia ja siitä kiinnostuneita ihmisiä eri kirkoista.

Uusissa opetussuunnitelmien perusteissa korostetaan yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Yhdeksi yhteistyötahoksi mainitaan myös paikalliset seurakunnat.

Opetusneuvos Pekka Iivonen Opetushallituksesta haastoikin foorumin osallistujia osallistumaan arvokasvatustyöhön.

– Kasvatuskumppanuus voi toteutua oppitunneilla ja koulun juhlissa mutta erityisesti koulun uskonnollisissa tilaisuuksissa sekä kasvatus- ja kriisiyhteistyössä, Iivonen sanoi.

Tilaisuudessa kuultiin useita rehtoreiden ja kunnan opetustoimen virkamiesten kertomia esimerkkejä toimivasta kasvatuskumppanuudesta. Myös helluntaiseurakuntien koulutyö oli foorumissa näkyvästi esillä.

Seuraava uskontokasvatusfoorumi on tarkoitus järjestää ensi vuoden syksyllä.


Leevi Launonen

Jaa
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
Kielimiehen kutsumus
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!