Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 28.4.2016 00:00

SVKN valmistautuu juhlavuoteen

Asioiden käsittelyä kevätkokouksessa johti hallituksen puheenjohtaja Jari PortaankorvaSuomen vapaakristillinen neuvosto SVKN ry perustettiin 1967, ja nyt yhdistys on valmistautumassa ensi vuonna pidettävään 50-vuotisjuhlavuoteen. Se sattuu samaan aikaan reformaation merkkivuoden ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinnan kanssa.

Pastori Hannu Vuorinen kertoi juhlavuoden suunnitelmista viime viikon tiistaina Helsingissä pidetyssä SVKN:n kevätkokouksessa. Vuorinen toimii vapaakristillisten yhteisöjen edustajana Kirkkohallituksen ekumeniatyöryhmässä ja myös vuoden 2017 Kirkkopäivien ohjelmakoordinaatiotyöryhmän puheenjohtajana.

– Ekumeeniset Kirkkopäivät järjestetään toukokuussa 2017 Turussa, ja niiden ohjelmasta 20 prosenttia on sisällöltään ekumeenista. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kumppanit saavat järjestää omaa ohjelmaa, ja myös SVKN:n seminaaria sovitellaan osaksi tapahtuman virallista sisältöä, Vuorinen kertoi.

Suomen vapaakristillisessä neuvostossa edustettuina ovat Suomen Adventtikirkko, Suomen Baptistikirkko, Suomen Helluntaikirkko, Suomen Metodistikirkko, Suomen Pelastusarmeija ja Suomen Vapaakirkko. Jäsenyhteisöillä on kokonsa mukainen edustus neuvoston kokouksissa.

SVKN:n kokouksessa jaettiin yhdistyksen tekemää esitettä, johon on koottu jäsenyhteisöjen toiminnan yhteisiä tunnuslukuja. Sen mukaan SVKN:n yhteisöillä on muun muassa 535 seurakuntaa, 570 kirkkorakennusta ja toimitilaa, 1 520 palkattua työntekijää, kymmenen oppilaitosta, 38 sosiaalialan yksikköä, kolme kustannusliikettä ja 20 lehteä. SVKN-yhteisöjen säännöllisessä toiminnassa on mukana noin 77 700 ihmistä.

Kevätkokouksessa todettiin pääsihteerin toimen lakkaaminen, kiiteltiin hänen työpanostaan ja luettiin hänen kokoukselle lähettämänsä kirje. SVKN:n hallitukseen Pelastusarmeijan edustajaksi Petter Kornilowin tilalle valittiin Aino Muikku.


Leevi Launonen

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!